Konya Merkezli 5 Ilde FETÖ Adina Faaliyet Yürüttükleri Iddiasiyla Yakalanan 17 Zanlidan 5'I Tutuklandi

Süphelilerden 12'sinin etkin pismanlik hükümlerinden faydalandigi, ifadelerinden daha önce hakkinda adli islem yapilmamis 26 kisinin örgütle baglantisinin ilk defa ortaya çikarildigi ögrenildi.

Konya merkezli 5 ilde, FETÖ'ye yönelik sorusturma kapsaminda örgüt adina faaliyet yürüttükleri iddiasiyla gözaltina alinan 17 zanlidan 5'i tutuklandi.

Konya Cumhuriyet Bassavciliginin sorusturmasi kapsaminda FETÖ üyesi olduklari gerekçesiyle daha önceden polis akademilerinden iliskileri kesilen ve örgüt adina faaliyet gösterdigi tespit edilen 3 süpheli daha yakalandi.

Böylece gözaltina alinanlarin sayisi 17'ye yükseldi.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden 5'i tutuklandi, 12 süpheli ise etkin pismanliktan faydalanmak istediklerini belirtmeleri üzerine, yurt disi yasagi konularak serbest birakildi.

Öte yandan, süphelilerden alinan ifadeler neticesinde daha önce hakkinda adli islem yapilmamis 26 kisinin, FETÖ ile baglantisinin ilk defa desifre edildigi ögrenildi.

- Olay

Konya merkezli 5 ilde, FETÖ'ye yönelik sorusturma kapsaminda 3 Aralik'ta, örgüte üye olduklari gerekçesiyle daha önceden polis akademilerinden iliskileri kesilen ve örgüt adina faaliyet gösterdigi tespit edilen 22 kisi hakkinda yakalama karari çikarilmisti. Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Subesi ekiplerince düzenlenen es zamanli operasyonda süphelilerden 14'ü yakalanmisti.
Kaynak: AA