Kaporasini Verdigi Araçlari Alamayan Vatandaslar Stokçulara Isyan Etti

Istanbul’da otomotiv stokçularinin kaporayi aldiklari halde araçlari sahiplerine zamaninda teslim etmemesi, vatandaslari isyan ettirdi.

Kaporasini Verdigi Araçlari Alamayan Vatandaslar Stokçulara Isyan Etti
Otomotiv sektöründe ellerindeki sifir araçlari daha fazla paraya satmak isteyen otomotiv stokçulari, araç almak isteyen ve kaporasini veren pek çok vatandasi magdur etti. Aylar önce kaporasini ödedikleri araci alamayan magdurlar IHA’ya konustu.

Ibrahim Gökmen, “266 bin lira olarak fiyati söylendi ve 2 bin lira kaparo verdik. Fiyat sabitlemesi yapilmadi. Gelecek olan zammi kabullenmemizi istediler. Biz her seye evet dedik. Ama bir ay sonra bizi aradiklarinda arabanin fiyatinin 375 bin lira oldugunu söylediler. ’Kabul ediyor musun’ dediler, biz ’ediyoruz’ dedik. Ama su an bizden istemis olduklari rakam 456 bin lira. Neredeyse 190 bin lira arabanin üzerine zam koydular" dedi.

Gökmen, durumla ilgili makamlara sikayette bulundugunu da ekledi.

“Araç almayacagim, vazgeçtim”

Stokçu magduru olan bir diger vatandas Güler Kaz ise, “Araba alamiyoruz. 400 bin lira olmus arabalar. Stokçular yüzünden magduruz. Biz de 200 bin TL civari anlasmistik. Ama simdi 400 bin lira oldu. Anlasamiyoruz. Almayacagim, vazgeçtim” dedi.



“Ikinci el araçlara bakacagim”

Bir diger magdur Aysegül Isler ise, “Para biriktirmistim, araba almayi düsünüyordum. 200 bin civari olarak biliyorduk. Bir ayin içerisinde bu kadar artistan dolayi, stokçulardan dolayi vazgeçtim. Almayacagim, ikinci ellere bakmayi düsünüyorum su anda” diye konustu.



“Kaparo verdik fakat bekliyoruz”

Ahmet Köksal da, “Benim de arabam eskimisti. Arabami degistirmeyi düsünüyordum. Öyle planlamistim yil sonuna dogru. Fakat su anda fahis fiyatlardan dolayi vazgeçmek zorunda kaldik. Sürekli magdur oluyoruz. Stokçular sag olsunlar firsat kollayip duruyorlar. Onlarin yüzünden araç degistiremiyoruz. Eski arabamla gidip geliyorum. Su anda piyasada araba yok zaten, yok satiyorlar. Olani da alamiyoruz çünkü yüksek fiyat çekiyorlar. Kaparo verdik fakat bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA