Ingiltere Basbakani Johnson, Umman Sultani Bin Tarik'la Bir Araya Geldi

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, baskent Londra'da Umman Sultani Heysem bin Tarik'la görüstü.

Basbakanlik Ofisi 10 Numara'dan yapilan yazili açiklamada, görüsmede Johnson'in, Ingiltere ve Umman arasinda uzun süredir devam eden iliskileri memnuniyetle karsiladigini, iki ülke arasindaki ortakligi canlandirmayi, ticaret, yatirim ve savunma genelinde is birligini derinlestirmeyi bekledigini ifade ettigi bildirildi.

Açiklamada, liderlerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin yol açtigi süregelen zorluklara dikkati çektigi belirtilerek, yeni bir Ingiltere-Körfez Isbirligi Konseyi (KIK) serbest ticaret anlasmasi gibi ekonomik toparlanmayi hizlandirma çabalarini ele aldigi kaydedildi.

Iki liderin, görüsmede, Ingiltere ve Umman'da rüzgar enerjisi ve hidrojen dahil yesil, yenilenebilir teknolojideki yatirim firsatlarina dikkati çektigi kaydedilen açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Liderler, bölgesel güvenlik konulariyla ilgili Yemen'de devam eden krizi ve Viyana'da Iran nükleer anlasmasini canlandirmak için yapilan görüsmeleri ele aldi. Liderler, Umman'daki Duqm üssünün Ingiltere için stratejik önemini kabul ederek, savunma ve güvenlik is birligini daha da güçlendirme konusunda anlasti."

Açiklamada, ayrica iki liderin gelecek yil olasi Ingiltere-KIK zirvesini göz önünde bulundurarak, birlikte yakin çalismaya devam etme taahhüdünde bulunduklari kaydedildi.

Umman Sultani Bin Tarik, Ingiltere'deki temaslari kapsaminda dün Ingiltere Kraliçesi 2. Elizabeth ve Prens Charles'la görüsmüstü.

Kaynak: AA