Amasyali Gazi Ufuk Uysal Açiklamasi 'Kayseri'deki Patlamanin Sesi Hala Kulaklarimda'

Kayseri’de 17 Aralik 2016 tarihinde 15 askerin sehit oldugu bombali araçli terör saldirisindan yarali olarak kurtulan askerlerden Amasyali Ufuk Uysal, o gün yasananlari anlatti.

Amasyali Gazi Ufuk Uysal Açiklamasi 'Kayseri'deki Patlamanin Sesi Hala Kulaklarimda'
Çarsi iznine çikan askerlere yönelik gerçeklesen saldiriyi ömrü boyunca unutmayacagini anlatan Ufuk Uysal, “Bu patlama öyle büyük bir patlamaydi ki sesi hala kulaklarimda. Zaten patlama oldugu zaman kulagimdaki zar delinmisti. Zamanla tekrar kapanmaya yüz tuttu” dedi.

15 silah arkadasinin gözleri önünde sehit oldugunu hatirlatan 28 yasindaki Uysal, “Yarali 55 arkadasimizin içinde kolu, bacagi olmayan arkadaslarimiz var. Büyüklerimiz, komutanlarimiz, onlara tekrardan öyle bir ortaligi bir dar etti ki. Gerek Afrin’de gerek Mümbiç’te intikamlarimizi aldilar. Allah askerimizin ve devletimizin ayaklarina tas degdirmesin diyorum” diye konustu.

Patlamadan 2 dakika önce otobüsün içinde çektirdikleri fotografa deginen Uysal, “Bu fotografta olan arkadaslarimin hepsi gazidir. Fotografin arkasinda olan kesimde bizi koruyup bize siper olan sehit kardeslerimiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA