Yaz Turizminin Gözdesi Bodrum Yeni Yil Kutlamalarina Hazirlaniyor

Salgin baslangicinda kis nüfusu iki kat artan Bodrum sadece yaz mevsimi degil, yilin 12 ayi için turizm merkezi olmayi hedefliyor. Yilbasi kutlamalari için bir dizi etkinlikle planlandiklarini anlatan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Imkani olan, gelmek isteyen herkesi Bodrum’a davet ediyoruz” dedi.

Yaz Turizminin Gözdesi Bodrum Yeni Yil Kutlamalarina Hazirlaniyor
Yaz turizminde dünyaca ünlü bir merkez olan Bodrum, hazirlarini tüm yil turizm anlayisiyla yapiyor. TGRT Haber’de Yesim Salkim’la Seffaf Masa programina katilan Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, IHA mikrofonlarina da Bodrum’da tam bir yili kapsayan turizm anlayisiyla çalismalarin sürdügünü anlatti. Istanbul’da düzenlenen MIPIM 2022 tanitimina katilan Ahmet Aras, toplantinin yerel yönetimler için oldukça önemli oldugunu vurguladi. Bodrum’da salgindan sonra ciddi bir yerlesimin basladigini anlatan Aras, “Bu yerlesim özellikle Istanbul, Ankara ve Izmir’den göç olarak basladi.

Kis nüfusumuz pandemi öncesi 200 bindi simdi 400 bin oldu” dedi.

“Sadece yaz degil artik kis hareketliligi de basladi”

Bodrum’da sadece yaz degil artik kis hareketliliginin de basladiginin altini çizen Aras, “Bu durumun olumlu veya olumsuz çiktilari olabilir, normaldir. Bodrum yillardir turizmle istigal ediyor ve yaz döneminde 1 milyonu bulan zaman zaman 1,5 milyona ulasan bir nüfusla karsilasiyor. Hizmetler belli bir oranda sürdürülebiliyordu. Ancak simdi yaz-kis 12 aya çikinca yerel yönetim ve kamunun gücü de daha önceden bir hazirlik yapilmadigi için oralarda eksik kalabildi. Burada özellikle altyapidan bahsediyorum. Kanalizasyon, içme suyu, enerji ve trafik gibi sorunlardan bahsediyorum. Bunlarla ilgili çalismalarimiz sürüyor. Son iki yildir Bodrum’da hiç olmadigi kadar yatirim var. Egitim tesisleri, sosyal ihtiyaçlar, saglik ihtiyaçlariyla ilgili yatirimlar sürüyor. Devlet hastanemiz birkaç ay içinde faaliyete geçiyor” diye konustu.

Bodrum’un dönüsüm ve degisim süreci içerisinde oldugunu belirten Aras, “En son 1980 yillinda benzer bir durum yasanmisti. Simdi daha nitelikli bir sermaye göçü basladi.

Yerel yönetimlerin yatirimlara bakis açisini anlatacagim. Bu toplantinin da çok büyük bir önemi var. Bodrum yaz ve kis turizmi çesitlendirip yayabilirse bu tür dönemsel sorunlar olmayacaktir” dedi.

Bodrum’da yilbasi festivali

Yilbasi kutlamalari için 18 Aralik-3 Ocak arasinda dolu bir program hazirladiklarindan bahseden Aras, “Bodrum’da her zaman bir organizasyon var. Bodrum yilbasi kutlamalarinda hep önce gelmistir. Son dönemde Bodrum çarsisinin kimlik degisiminin ardindan örselendi. Bu seneden itibaren yeni bir anlayisla çesitli etkinliklerle Bodrum’un kis döneminde yaz gibi turizmle bulusmasini ekonomisinin döngüsel olmasini saglamak istiyoruz. Yilbasi, gastronomi, müzik festivalleri, kültür sanat, spor faaliyetleriyle ilgili çalismalarimiz var.

Yilbasi kutlamalari için 18 Aralik-3 Ocak arasinda dolu bir program hazirladik. Program tamamen Bodrum’un merkez çarsisi bölgesindedir. O bölgeyi ciddi sekilde canlandiracak ortam hazirladik. Bu sene herkesi Bodrum’a bekliyoruz. Oteller de belli oranlarda yilbasina özel indirimler yapacak. Bütün gelmek isteyenleri Bodrum’a davet ediyoruz” seklinde konustu.

“Ingiltere’den ciddi rezervasyon aliyoruz”

Pandemi nedeniyle turizmde 2 yildir turist sayilarinin geriledigini anlatan Aras, salginin artik kontrol edilebilir düzeye inmesinden ötürü bu yil ümitli olduklarini aktardi. Aras, “Avrupa pazarinda iki senedir ciddi sikintilar yasiyoruz. Bu sene ümitliyiz yeni varyantlar çiksa da insanlar bununla bas etmeyi ögrendi diye düsünüyoruz. Artik toplu etkinlikler yapilabiliyor. Otellerimiz Ingiltere pazarindan çok ciddi rezervasyon aliyor” dedi.

Kaynak: İHA