Yasanan Bolluk Balik Fiyatlarini Düsürdü

Deniz suyu sicakliklarin düsmeye baslamasi ile yasanan balik bollugu fiyatlari düsürdü. Bazi baliklar geçen yilki fiyatlara satilirken istavrit ise geçen yila göre 10 TL daha ucuza tezgahlarda yerini aldi.

Yasanan Bolluk Balik Fiyatlarini Düsürdü
Basta istavrit olmak üzere bazi balik türlerinde yasanan bolluk, Malatya’daki balik fiyatlarini düsürdü. Bazi balik türleri geçen yilki fiyatlarla satisa sunulurken istavrit ise geçen yila oranla 5-10 TL daha ucuza tezgahlarda yerini aldi. Malatya’daki balikçi esnaflarindan Hasan Inan, geçen yil 40-45 TL arasinda satilan istavrit baliginin su an 20-25 TL arasinda satisa sunuldugunu ifade etti.

Istavrit fiyatlarinin geçen yila oranla 10 TL düstügünün altini çizen balikçi Hasan Hüseyin Beyazit ise “Balik bol oldugu zaman fiyatlar düser. Ama denizde firtina çiktigi zaman, balik çikmadigi zaman pahali olur. Istavrit geçen yil 35 liraydi, bu yil yasanan bolluk nedeniyle 25 TL oldu. Geçen yila göre fiyati 10 TL düstü” dedi.

Bu sene istavritin hamsiye göre daha bol oldugunu belirten Balikçi Murat Acet ise "Istavrit fiyatlari geçen yil 35-40 TL arasindaydi. Bu yil hamsiye göre daha bol çikiyor. Ikinci aya kadar da bol çikmasini bekliyoruz. Su an 25 TL fiyati. Gayet uygun. Mevsim baligi olarak da su an istavrit tüketiliyor" dedi.

Geçen yil yasanan hamsi bollugunu da hatirlatan balikçilar, önceki seneye göre bu sene fiyati artan baligin hamsi oldugunu, bunun da sebebinin hamsinin az olmasindan kaynaklandigini ifade etti.

Kaynak: İHA