Tunus Cumhurbaskani Said, Libya'da Iç Çözümden Yana Olduklarini Söyledi Açiklamasi

'Cumhurbaskani Tebbun ile yaptigimiz görüsmede, Libya halkinin egemen oldugu ve kendi kaderini tayin edebilecegi konusunda hemfikir oldugumuzu teyit ettik'.

Tunus Cumhurbaskani Kays Said, Libya’daki krizde iç çözümden yana olduklarini ifade etti.

Tunus'a resmi ziyaret gerçeklestiren Cezayir Cumhurbaskani Abdulmecid Tebbun, baskentteki Kartaca Sarayi'nda Cumhurbaskani Kays Said ile bir araya geldi.

Görüsme sonrasi düzenlenen ortak basin toplantisinda konusan Said, "Cumhurbaskani Tebbun ile yaptigimiz görüsmede, Libya halkinin egemen oldugu ve kendi kaderini tayin edebilecegi konusunda hemfikir oldugumuzu teyit ettik. Libya’da iç çözümden yana oldugumuzu tekrar ifade etme firsati bulduk." dedi.

Cezayir Cumhurbaskani Tebbun ise su ifadeleri kullandi:

"Cumhurbaskani Said ile bölgesel durumu ve güncel ortak sorunlari ele aldik. Özellikle Libya'daki durum hakkinda görüs alisverisinde bulunduk. Libya’da çözümün Libyalilarin elinde oldugu konusunda Cumhurbaskani Said ile hemfikiriz."

Tebbun, "Libya’nin parali askerlerden ve yabanci güçlerden kurtulmasi, Libyali taraflar arasinda uzlasmanin geri dönmesini ümit ediyoruz." diye konustu.

Iki ülke arasindaki iliskileri daha ileriye tasimak istediklerini belirten Tebbun, "is birligini gelistirmek için önemli birtakim anlasmalarin imzalanmasi konusunda mutabakata vardiklarini" söyledi.
Kaynak: AA