Tokat'ta 113 Noktada Kovid-19 Asisi Yapiliyor

Il Saglik Müdürü Öner Nergiz: 'Asilarimizi tam sekilde olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarina da uyarak hep birlikte Kovid19 virüsünü yenecegimize inaniyorum'.

Tokat Il Saglik Müdürü Öner Nergiz, kent genelinde 113 noktada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisi yapildigini bildirdi.

Nergiz, gazetecilere yaptigi açiklamada, ülke genelinde oldugu gibi Tokat'ta da Kovid-19 salginina karsi ilk günden bu yana tüm saglik çalisanlarinin yogun gayretiyle mücadelenin sürdügünü söyledi.

Bugün hastaliga karsi eldeki en etkili yöntemin asi oldugunun bilindigini dile getiren Nergiz, "Asi olmak isteyen vatandaslarimiz ülkemizde uygulanan Sinovac ve Pfizer-BioNTech asilarindan tercih ettiklerine ilimizdeki tüm saglik kuruluslarindan erisebilmektedir. Ilçe saglik müdürlüklerimiz, toplum sagligi merkezlerimiz, devlet hastanelerimiz, entegre hastanelerimiz, üniversite ve özel hastanelerimiz ile aile sagligi merkezlerimizde asi uygulamalari yapilmaktadir. Ayrica il genelinde 25 mobil ekibimizle köyler, sanayi bölgeleri, kamu kurum ve kuruluslari, okullar gibi toplu yasam alanlarinda yerinde asi uygulamalarimiz tüm hiziyla devam etmektedir." dedi.

Tokat'ta nüfusun yüzde 85'inin birinci doz asisini yaptirdigini anlatan Nergiz, söyle devam etti:

"Ikinci doz asisini olmayan 29 bin 207 kisi bulunmaktadir. Bu vatandaslarimizin bir an önce asilarini yaptirmasi gerekmektedir. Ayni zamanda birinci ve ikinci doz asilarini yaptirmis vatandaslarimiz haziran ayina kadar hatirlatma dozunu yaptirmalilar. Salgindan korunmanin elimizdeki en güçlü silahi asidir. Ilimizde 113 ayri noktada asi yapilmaktadir. Tokatli vatandaslarimizdan hizli sekilde asilarini tamamlamalarini rica ediyoruz. Asilarimizi tam sekilde olarak maske, mesafe ve hijyen kurallarina da uyarak hep birlikte Kovid-19 virüsünü yenecegimize inaniyorum."

Nergiz, Türkiye'de yeni tip koronavirüse karsi yerli asi çalismalarinin da devam ettigini, bu çalismalara katilmak isteyenlerin Il Saglik Müdürlügünden bilgi alarak gönüllü olabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA