Siirt'te 'Ölen Meclis Üyesinden Silinen Su Borçlarinin Faizinin Istendigi' Haberine Iliskin Açiklama

Siirt Belediyesi, bazi internet siteleri ile sosyal medya hesaplarinda yer alan "kayyumun ölen meclis üyesinden silinen su borçlarinin faizini istedigi" haberlerine iliskin açiklama yapti.



Belediyeden yapilan yazili açiklamada, bazi internet siteleri ile sosyal medya hesaplarinda ödenmeyen su borçlari faizlerinin silinmesine iliskin haberler yapildigi belirtildi.

Kamuoyunun dogru bilgilendirilmesi adina açiklama yapilmasinin gerekli dogdugu aktarilan açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Siirt Belediye Meclisi tarafindan ödenmeyen su borçlari faizlerinin silinmesine iliskin olarak almis oldugu 3 Aralik 2019 tarih ve 143 sayili meclis karariyla görevi ve yetkisi olmadigi halde mevzuata aykiri olarak, il merkezinde yasayan vatandaslarin su borçlarinin gecikme zammini yüzde 90 oraninda indirdigi, bahse konu gecikme zamlarinin tahsil edilemedigi ve bu sekilde kamu kaynaginda artisa engel olarak, kamu zararina sebebiyet verdigi Mülkiye Müfettislerince tanzim edilen raporla belediyemize bildirilmistir. Ayrica Danistay'dan yürütmenin durdurulmasi ile ilgili Belediyemize intikal eden herhangi bir karar da bulunmamaktadir."

Ilgili hükümlere göre olusan kamu zararinin giderilmesi amaciyla meclis kararini onaylayan tüm meclis üyelerinden tahsili gerektigi belirtilen açiklamada, bu hususta kararda imzasi bulunan tüm siyasi parti belediye meclis üyelerine tebligat gönderildigi aktarildi.

Belediyeyi hedef alan haberin gerçegi yansitmadigi aktarilan açiklamada, sunlara yer verildi:

"Öte yandan kayyum döneminde de su borçlarinda ödenmeyen faiz alacaklarinin silinmesi ve faiz alacaklarindaki indirim ise pandemi döneminde vatandaslarimizin yükünü hafifletmek ve ekonomik olarak desteklemek amaciyla Hükümetin teklifi ile kanun yapma görevi ve yetkisi olan TBMM tarafindan kabul edilen 3 Aralik 2021 tarih ve 7326 sayli 'Bazi Alacaklarin Yeniden Yapilandirilmasi ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Iliskin Kanun' kapsaminda mevzuat geregince uygulanmistir. Bu süreçte 1935 abone yararlanmistir."

Açiklamada, resmi kuruluslarin açiklamalari disinda yapilan haber ve paylasimlara itibar edilmemesinin önem arz ettigi vurgulandi.

Kaynak: AA