Samsun'daki Kazada Hayatini Kaybeden Ögretmenin Cenazesi Ordu'da Topraga Verildi

Samsun'da meydana gelen trafik kazasinda yasamini yitiren ögretmen Edanur Akbulut'un cenazesi, memleketi Ordu'da defnedildi.

Canik ilçesindeki kazada esi Mahmut Akbulut (30) ile hayatini kaybeden Edanur Akbulut'un (25) cenazesi, Ünye ilçesinde görev yaptigi Sehit Harun Ates Özel Egitim Meslek Okulu bahçesine getirildi.

Akbulut için burada düzenlenen törende konusan okul müdürü Sinasi Coskan, okullarinda 15 aydir görev yapan Edanur Akbulut'un özgeçmisini okudu.

Coskan, Edanur ögretmenin, esiyle okula ilk geldikleri gün çok heyecanli olduklarini belirterek, "Bana demisti ki 'Hocam bu nikahin, evliligin kerameti kinali ellerimle tercih yaptim'. Birbirinin gözüne bakmaya kiyamayan iki arkadasimiz. Biz onlari o günden beri çok sevdik. Cenabihak onlari son yolculuklarinda da birbirlerinden ayirmadi. Fani alemden baki aleme de onlari birlikte yolcu etti." dedi.

Akbulut çiftine Allah'tan rahmet dileyen Coskan, sunlari kaydetti:

"Edanur hocamizi yaklasik 15 aydir taniyoruz. Ailemizin en küçügü. Okulumuzun en küçük ögretmeni. Daha 25 yasinda körpecik bir yavrumuz. Bugüne kadar bir karincayi dahi incittigini biz okul hayatimizda görmedik. Hiçbir ögretmenimize, ögrencimize kem bir söz söyledigini duymadik. Biz ondan razi olduk. Cenabihak da razi olsun."

Edanur Akbulut'un cenazesi, tören sonrasi Senyurt Mahallesi camisinde kilinan cenaze namazinin ardindan aile kabristanligina defnedildi.

Okuldaki törene, Akbulut'un ailesi ve yakinlarinin yani sira Kaymakam Ayhan Isik, Belediye Baskani Hüseyin Tavli, Il Milli Egitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Özgür Tokgöz, kurum amirleri, okul müdürleri ve ögretmenler katildi.

Törende, Edanur Akbulut'un annesi Bahar ve babasi Kenan Eserli'nin güçlükle ayakta durdugu gözlendi.

Sürücüsü ve plakasi belirlenemeyen araç, Samsun-Ordu kara yolu Kirazlik mevkisinde Mahmut Akbulut idaresindeki 34 TJ 1421 plakali otomobile arkadan çarpip kaçmisti.

Çarpmanin etkisiyle refüjdeki agaca çarparak durabilen araçtaki sürücü Akbulut ile esi Edanur Akbulut hayatini kaybetmisti.

Kaynak: AA