Rektör Karadag, 'Üniversiteleri Politik Tartismalarin Disinda Tutun'

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadag, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’in Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüsmelerinde Bozok Üniversitesi ile alakali yaptigi konusmasina yönelik yaptigi açiklamada üniversitelerin politik tartismalarin disinda tutulmasi gerektigini ve elestirilerin üniversiteye katki sunulmasi amaciyla yapilmasi gerektigini söyledi.

Rektör Karadag, 'Üniversiteleri Politik Tartismalarin Disinda Tutun'
Yozgat Bozok Üniversitesi rektörlük binasinda basin mensuplari ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadag, CHP Yozgat Milletvekili Ali Keven’in Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bütçe görüsmelerinde Bozok Üniversitesi ile alakali yaptigi konusmaya yönelik açiklamalarda bulundu.

Üniversitelerin sehirlerin lokomotifi oldugunu ve Yozgat için de Bozok Üniversitesi çok anlamli ve degerli oldugunu belirten Rektör Karadag, “Hem yerel dinamikler hem de bu bölgenin degerleri, üniversitemizi objektif olarak degerlendirsin. Elestirilecek bir tarafi varsa elestirsinler. Bizi uyarmak adina üniversitemizin daha iyi hizmetler yapmasi adina akademiya daha güçlü katki yapmasi açisindan bizi uyarsinlar, elestirsinler. Ama ben hep sunu ifade edenlerdenim. Bir defa üniversiteler kesinlikle politikalarin tartisma konusu olmamali. Siyasetin ötesinde degerlendirilmeli hangi siyasi görüse sahip olursak olalim. Yozgat Bozok Üniversitesinin her açidan güçlü olmasi kazanimlara sahip olmasi hepimiz için bir kazançtir, degerdir. Bu açindan da çesitli kürsülerde Yozgat Bozok Üniversitesi ile bir seyler konusuluyorken bir defa gerçek bilgilere sahip olmamiz gerekir, isin asli nedir ögrenmemiz gerekir” dedi.

CHP Milletvekili Ali Keven’in açiklamalarinin kendisini üzdügünü belirten Rektör Karadag, “Maalesef bütçe görüsmeleri sirsinda CHP milletvekilimiz Ali Keven Bey, meclis kürsüsünde bakanimiza bir seyler sordu. Tabi bu bizi üzdü. Bölümlerin kapandigindan bahsetti, veterinerlik fakültesi binasinin olmamasindan bahsetti. Tip fakültesinin yeterli sayida ögretim üyesinin olmadigindan bahsetti. Gelecegin hekimlerini yetistiriyoruz ama hoca yok dedi.

Baktigimizda 10 tane söylediginin 1 tanesi dogruysa 9 tanesi dogru degildi, gerçek degildi. Yozgat’in bir milletvekili olarak biz sunu beklerdik. Isin asli astari nedir gerçekten üniversitenin bahsedilen temelde ciddi sorunlari var mi? Biz her zaman kapimiz açik bizzat gelseydi kendisini agirlasaydik. Üniversite ile ilgili olan bitenleri bizden dinleseydi ve ona göre kürsüde saglikli bir sekilde Bozok Üniversitesinin hayrina iyiliklerini de söyleseydi, eksikliklerini de söyleseydi. Daha dogru olmaz miydi sehrimiz için. Biz el birligiyle güç birligiyle üniversiteyi politikanin bir argümani olarak degil de bir mülahaza içerisinde degil de politikalar üstü bir zeminde görmemiz gerekir diye düsünüyorum. Bu üniversiteye biz sahip çikmazsak bu üniversitenin potansiyelini daha da güçlü kilmak adina bu üniversiteye her açidan yön verecek bir eksende durmazsak, hiç hak etmedigi elestirilere maruz birakirsak bu üniversite yaralanir, zedelenir. Üniversitenin tercih edilirligi maalesef zayiflar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA