Kartepe Belediyesi Kar Sezonuna Hazir

Kartepe’de etkili olmaya baslayan kar yagisiyla birlikte yollarin sürekli ulasima açik olmasi için Kartepe Belediyesi ekipleri hazirliklarini tamamladi.

Kartepe Belediyesi Kar Sezonuna Hazir
Kocaeli’de uzun süredir beklenen ve etkili olan kar yagisinin baslamasiyla birlikte Kartepe Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü bünyesinde olusturulan kar timleri çalismalarina basladi.

Kar timi 50 personel, 3 tuzlama araci, 3 kar küreme araci, 3 grayder, 7 kepçe, 2 looder ve 5 kamyonet ile nöbete basladi.

Kartepe Belediyesi ekipleri 2 farkli grup olarak merkez de Uzunçiftlik, Sarimese, Uzuntarla, Esme ve Acisu ile Arslanbey, Suadiye, Derbent, Masukiye ve Karatepe bölgelerinde kar, tipi ve buzlanmaya karsi çalismak için hazir. Ilçe içindeki güzergahlar ile köy baglanti yollarinin açik kalmasini saglayan ekipler, Kartepe’de kar yagislarindan halkin olumsuz etkilenmemesi için gece gündüz görev basinda olacak.

"Hazirliklarimizi tamamladik"

Belediye ekiplerinin göreve hazir oldugunu söyleyen Belediye Baskani Mustafa Kocaman, "Kis ayinin kendisini göstermesiyle birlikte Kartepe Belediyesi olarak bütün hazirliklarimizi tamamladik. Kar yagisi devam etmektedir. Büyüksehir belediyemizin ekipleri ile birlikte koordineli olarak çalisma yapilmaktadir. Geçen sene yogun kar yagisi olmustu. Bu senede tüm imkanlarimizla birlikte sahadayiz. Ihtiyaç duyulmasi durumunda karla mücadele araç sayisini 70’e çikarabiliyoruz" dedi.



"Personel sayisini arttirabiliriz"

Ihtiyaç duyulmasi durumunda personel sayisinin arttiracaklarini söyleyen Baskan Kocaman, "Suanda 50 personel ile ekiplerimiz çalismalara basladi.

Ihtiyaç duyulmasi durumunda bu sayi 90 kisiye kadar çikmaktadir. Doga sartlarinin degistigi bu günlerde bizler elimizden gelen en iyi sekilde hazirlik yaptik. Yogun kar yagisi durumunda hemsehrilerimizin dikkatli ve tedbirli olmalari çok önemlidir. Zorunlu haller disinda trafige çikmamalari, ayrica kis lastikleri taksinlar zincirlerini yanlarindan ayirmasinlar" diye konustu.

açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA