Kapikule'de Bir Ayda Düzenlenen Kaçakçilik Operasyonlari Açiklandi

Yakalananlar arasinda 40 kilogram uyusturucunun yani sira trüf mantari, oto yedek parçasi, uydu takipli tasma, makine ignesi, akilli saat gibi ticari ürünler ele geçirildi.

Kapikule Sinir Kapisi'nda son bir ayda yapilan operasyonlarda aralarinda uyusturucunun yani sira trüf mantari, uydu takipli tasma, oto yedek parçasi gibi çok sayida kaçak esya ele geçirildi.

Edine Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince, sinir kapisindan Türkiye'ye giris yapmak ve yurt disina çikis yapmak isteyen süpheli araçlar x-ray taramasindan geçirildi.

Süpheli olan araçlar arandi.

Operasyonlarda, bir tirda yangin tüpünün içerisine gizlenmis 13 kilogram eroin, bir baska tirda ise 27 kilogram esrar ele geçirildi.

- Diger operasyonlar

Yapilan operasyonlar kapsaminda uyusturucu disinda Türkiye'ye kaçak yolla getirilmek istenen çok sayida ticari üründe ele geçirildi.

Süpheli araçlarda yapilan aramalarda, 20 uydu takip özellikli tasma, 8 endoskopik kamera, 7 bin 750 oto yedek parçasi, 5 bin 750 makine ignesi, 8 bin 500 elektronik sigara ve aksami, milyonlarca sigara kagidi ve filtresi, 480 akilli saat, 576 gözlük ve 106 kilogram trüf mantari bulundu.

Kaçakçilik operasyonlarina karsi düzenlenen operasyonlarda gözaltina alinan 4 süpheli sevk edildikleri adliyede çikarildiklari hakimlikçe ikisi tutuklandi, iki süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Kaynak: AA