Kahkaha Tufani Aziziye'de Kopacak!

Erzurum Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu’nun yeni oyunu “Bir Bayram Sabahi”, hafta sonunda Aziziye ile bulusacak. “Perde” dedigi ilk günden bu yana büyük ilgi gören ve kapali gise oynayan tek perdelik komedi oyunu, Cumartesi günü Aziziye Belediyesi’nin ev sahipligi yapacagi organizasyonla sahnelenecek.

Kahkaha Tufani Aziziye'de Kopacak!
Ilica’daki Prof. Dr. Ilhan Varank Kültür Merkezi’nde iki seans halinde oynanacak oyun, Aziziyeli tiyatro severleri gülmekten adeta kirip geçirecek. Cengiz Durular’in kaleme aldigi, Oktay Parlar ve Yakup Çaglayan’in da yönetmenligini yaptigi oyunda; Erzurum’un gelenek ve görenekleri gerçek bir hikâye ile anlatiliyor. Usta tiyatrocular Oktay Parlar, Yakup Çaglayan ve Serif Avci’nin da rol aldigi oyunda bir bayram sabahinda yasanan olaylar mizahi bir dille seyirciye aktariliyor.

Oyun kapali gise oynuyor

Gösterime girdigi andan itibaren yogun ilgi gören ve sehir kültürünün tiyatro sanati ile anlatildigi oyunda Ahmet Ayik, Taner Yildiz, Selçuk Agirman, Aleyna Acer, Mahmut Coskun, Sila Kaya, Sila Katar, Sila Dastan ve Kübranur Yüce rol aliyor. Haftanin her Pazartesi ve Sali günü Ibrahim Erkal Dadas Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve tiyatro tutkunlarinin seyretmek için birbirleriyle adeta yarisa girdigi oyun için Aziziye Belediyesi’nde tüm hazirliklar tamamlandi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “Erzurum’un, Erzurum’un öz degerleri ve kadim kent kültürünün mizahi bir dille anlatildigi tiyatro oyununa Aziziyeli tüm hemsehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

Cumartesi günü iki kez sahnelenecek

Cumartesi günü saat 16.00 ile 19.00’da olmak üzere iki seans halinde ücretsiz sahnelenecek olan “Bir Bayram Sabahi” adli tek perdelik komedi oyununun; Erzurum’un kültür ve sanat yasamina kazandirilan önemli bir eser oldugunu ifade eden Baskan Orhan, “Istedik ki, bu özel eseri Aziziyeli hemsehrilerimizle de bulusturalim. Bu manada Ilica’daki Kültür Merkezimizin kapilarini ‘Bir Bayram Sabahi” için açacagiz. Aziziyeli tüm hemsehrilerimizi keyif dolu bir Cumartesi geçirmeleri için etkinligimize davet ediyor, ‘gülüsmek ve bulusmak üzere’ diyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA