Izmir'de 3 Yil Önce Öldürülen Okul Müdürü Için Anma Töreni Düzenlendi

Izmir'in Ödemis ilçesinde iki ögrencisi tarafindan silahla öldürülen Ayhan Kökmen, ölümünün 4. yil dönümünde adinin verildigi lisede anildi.



Ödemis Ayhan Kökmen Fen Lisesinde düzenlenen törende konusan ögretmen Nedim Özkalkan, meslektaslarinin egitimden nasibini almamis, kirli ruhlu kisilerin saldirisi sonucu öldürüldügünü belirterek, "Ayhan Kökmen adi, sadece okulumuzun ismi olarak degil, ebediyen kalbimizde yasayacak. Onun gülen yüzü, pozitif enerjisi, saygi ve sevgiyi hissettiren babacan tavirlari, gelecege dair ümitli bakislari bize örnek olacak." dedi.

Ögrenci korosunun mini konser verdigi etkinlikte ayrica Kur'an-i Kerim tilaveti yapildi.

Anma törenine Belediye Baskani Mehmet Eris, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahattin Gengörü, Ayhan Kökmen Fen Lisesi Müdürü Bekir Dökmecioglu, Ayhan Kökmen'in ögretmen esi Ümmü Kökmen ve yakinlari katildi.

Ödemis Kaymakçi Çok Programli Anadolu Lisesinde 15 Aralik 2017'de daha önce bir ögrenciye silah çektigi gerekçesiyle disiplin kurulu cezasi verilen 11. sinif ögrencisi U.Y. ile I.P, okul müdürü Ayhan Kökmen'in odasina giderek pompali tüfekle ates açmis, yaralanan Kökmen kaldirildigi hastanede yasamini yitirmisti.

Kaynak: AA