Istanbul'da Bazi Saglik Ve Sosyal Hizmet Çalisanlari Is Birakma Eylemi Yapti

Istanbul'da, bazi saglik ve sosyal hizmet çalisanlari sorunlari dile getirmek ve çözüm talep etmek için is birakma eylemi yapti.

Istanbul Üniversitesi (IÜ) Istanbul Tip Fakültesi önünde toplanan saglik çalisanlari, Kovid-19 nedeniyle yasamini yitiren saglik personeli ve vatandaslar için saygi durusunda bulundu.

Pankart açip slogan atan saglik çalisanlari adina basin açiklamasini Istanbul Tabip Odasi Baskani Prof. Dr. Pinar Saip okudu.

Saip, "Bu grev emegimize, gelecegimize, halkin saglik hakkina sahip çiktigimizi gösteren bir uyaridir. Artik toplumun, saglik çalisanlarinin çigligina kulak verilmelidir. Taleplerimiz kabul edilmedigi, saglik çalisanlarinin çalisma ve yasam kosullarini düzeltecek bir düzenleme hizla Meclis'e getirilmedigi takdirde eylemlerimiz devam edecektir. Söyleyecek sözümüz, degistirecek gücümüz var." diye konustu.

Istanbul Tabip Odasi Genel Sekreteri Osman Küçükosmanoglu da "Karanliga karsi önlügümüzün beyazina, özlük haklarimiza ve halkin saglik hakkina sahip çikmak için buradayiz. Sözümüzün duyulmasini istiyoruz. Bu bir uyari eylemidir. Oyalama degil, hakkimiz olani istiyoruz. Bugün bütün saglik çalisanlari olarak bir aradayiz ve acil durumlar disinda saglik hizmeti sunmuyoruz." ifadelerini kullandi.

Grup basin açiklamasinin ardindan sloganlar esliginde hastane içinde yürüdü.

Kaynak: AA