Hakkari'de Fabrika Voleybol Okulu Açildi

HAKKARI – Hakkari’de, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafindan ‘Fabrika Voleybol Okulu’ açildi.

Hakkari'de Fabrika Voleybol Okulu Açildi
Türkiye’de 6-14 yas arasindaki çocuklari voleybol ile tanistirmayi ve lisansli sporcu sayisini artirmayi hedefleyen TVF, Hakkari’de Fabrika Voleybol Okulu’nun açilisini gerçeklestirerek, 105 ögrenciye malzeme desteginde bulundu. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Kapali Spor Salonu’nda düzenlenen açilis ve malzeme dagitim törenine, TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas, Fabrika Voleybol Koordinatörü Fuat Firat, Fabrika Voleybol Okullari Yönetmeni Berk Inanç, Il Müdürü Emin Yildirim, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Cumhur Demir, Hakkari voleybol Il Temsilcisi Fahri Güldal, Antrenör Esra Ertus, Zülküf Yagci, Veysi Engin ve sporcular katildi.

Fabrika Voleybol Okulu antrenörleri tarafindan ögrencilere temel spor egitimi ile voleybolun temel kurallari hakkinda bilgilendirmelerde bulunulmasinin ardindan bir açiklama yapan TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas, ülke genelinde yaklasik 8 yildir sürdürdükleri proje kapsaminda 6-14 yas arasindaki çocuklari voleybol ile bulusturduklarini ifade ederek, "Hakkari’de spora yönelik ciddi bir yapilanma var. Gençlik ve Spor Il Müdürümüzle kayak merkezini gezdik. Bir aksilik olmazsa ‘2022 Kar Voleybolu Türkiye Sampiyonasi’ni Hakkari’de gerçeklestirecegiz. Valimiz de konuyla ilgili onayini verdi. Teknik ekiplerimiz çalismalarina yarindan itibaren baslayacaklar" dedi.

Fabrika Voleybol Okullari Koordinatörü Fuat Firat da Türkiye genelinde 34’üncü okulu Hakkari’de açmanin mutlulugunu yasadigini belirterek, "Faaliyet gösteren okullarimizda 2 bin civarinda sporcumuz mevcut. Persembe günü de insallah Sirnak’ta okulumuz faaliyete geçecek. Okullarimizda kulüplere sporcu yetistirmeye devam ediyoruz. Özel hazirlanan modül kitaplarimizda, 52 haftalik antrenman programlarimiz mevcut. Sistemimiz, Türkiye’nin her yerinde aksamadan devam edecektir" diye konustu.

Projenin önemine deginen Gençlik ve Spor Il Müdürü Emin Yildirim ise TVF’nin çocuklara ücretsiz olarak hem malzeme hem de egitim sagladigini animsatarak, “Programa ilk etapta 105 ögrenciyle baslanacak. Buradaki potansiyeli hocalarimiz da gördü. Bu sayiyi daha da artiracagiz. Burada birçok bransta iyi sporcular yetismeye basladi.

Biz de elimizden gelen destegi saglayacagiz" ifadelerini kullandi.

Açilis sporculara malzeme desteginde bulunulmasi ve toplu fotograf çekimiyle son buldu.
Kaynak: İHA