Fed Faiz Oranini Degistirmedi, Varlik Alimlarini Azaltma Hizini Artirdi (1)

Federal Açik Piyasa Komitesinin bu yilki son toplantisinda piyasa beklentileri dahilinde faiz orani sabit tutuldu Varlik alimlarini azaltma hizinin aylik 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çikarilmasi kararlastirildi.

ABD Merkez Bankasi (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini degistirmeyerek yüzde 0-0,25 araliginda sabit birakirken, aylik varlik alim programinda 30 milyar dolarlik azalisa gidilecegini duyurdu.

Fed'den yapilan açiklamada, para politikasina iliskin kararlarin oy birligiyle alindigi belirtildi.

Federal Açik Piyasa Komitesinin (FOMC) maksimum istihdam ve uzun vadede yüzde 2 enflasyon hedefini saglamayi amaçladigi yinelenen açiklamada, bu hedefleri desteklemek amaciyla federal fon orani için hedef araligin yüzde 0 ile 0,25 arasinda tutulmasinin kararlastirildigi bildirildi.

Açiklamada, enflasyonun bir süredir yüzde 2'yi asmasiyla birlikte is gücü piyasasi kosullarinin Komitenin maksimum istihdam degerlendirmeleriyle uyumlu seviyelere ulasana kadar bu hedef araligini sürdürmenin uygun olacagi aktarildi.

Varlik alimlarini azaltma hizinin aylik 15 milyar dolardan 30 milyar dolara çikarilacagi belirtilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"Enflasyon gelismeleri ve is gücü piyasasindaki daha fazla iyilesme isiginda, Komite, net varlik alimlarinin aylik hizini hazine tahvilleri için 20 milyar dolar ve ipotege dayali menkul kiymetler için 10 milyar dolar düsürmeye karar verdi. Ocak ayindan itibaren Komite, hazine tahvillerini ayda en az 40 milyar dolar ve ipotege dayali menkul kiymetleri ayda en az 20 milyar dolar artiracak."

(Sürecek)

Kaynak: AA