Doga Parki'nin Yeni Sakinleri Açiklamasi 'Berdan' Ve 'Kleopatra'

İçel Büyüksehir Belediyesi’nin Tarsus Doga Parki’nda bulunan hayvan sayisi her geçen gün artiyor. Tarsus Doga Parki’nin en çok ilgi gören türleri arasinda yer alan aslanlarin sayisi, iki yeni disi aslanin gelmesiyle çogaldi. Kayseri’deki bir hayvanat bahçesinden getirilen aslanlara, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi.

Doga Parki'nin Yeni Sakinleri Açiklamasi 'Berdan' Ve 'Kleopatra'
Tarsus Doga Parki’nda bulunan ve en çok ilgi gören türler arasinda yer alan aslanlarin sayisi, iki yeni genç disi aslanin gelmesiyle artti. Daha önce bir erkek ve iki disi aslan bulunan Tarsus Doga Parki’nin yeni sakinleri ayri bir bölüme konuldu. Kayseri’de bulunan hayvanat bahçesinden getirilen iki disi aslana, Tarsus’a özgü olan “Berdan” ve “Kleopatra” isimleri verildi.

Personel ve veterinerler tarafindan özenle bakilan iki aslanin saglik durumlarinin ise iyi oldugu gözlendi.

Tarsus Doga Parki veteriner teknikerlerinden Yilmaz Ölmez, Tarsus Doga Parki’ndaki iyi yeni cana da özenle bakacaklarini belirterek, “Iki tane aslan bünyemize kazandirdik. Kayseri’den geldiler. 1,5-2 yaslari arasindalar. Ziyaretçilerimizin en çok merak ettigi ve en çok sordugu türlerden. Birinin adini Berdan, birinin adini Kleopatra koyduk, Tarsusumuza özgü oldugu için. Saglik durumlari su anda çok iyi. Bir tanesi biraz zayif kalmis, ekstra takviyelerle gelisimini pozitif yönde etkilemeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA