Burs Imkani Sunacak Ugur Kabul Sinavi 8-9 Ocak'ta Gerçeklestirilecek

Türkiye geneli 4'ten 11'e kadar bütün ögrencilerin katilabilecegi sinava basvurular, 7 Ocak'ta sona erecek.

Ögrencilerin basari düzeylerini ölçmelerine imkan taniyan, Ugur Okullari'nda ve Ugur Kurs'ta burs olanagi saglayan Ugur Kabul Sinavi (UKS), Türkiye genelinde 8-9 Ocak'ta yüz yüze gerçeklestirilecek.

Ugur Okullari'ndan yapilan açiklamaya göre, her yil gerçeklestirilen UKS, Türkiye genelinde bu yil yüz yüze 8-9 Ocak'ta düzenlenecek. Sinav, Türkiye genelinde tüm ögrencilerin yüzdelik dilimlerini görmelerine, eksiklerini tespit ederek kendilerini gelistirmelerine katki saglayacak.

Sinava katilan ögrenciler, 2022-2023 egitim-ögretim sezonunda, basari oranlarina göre yüzde 100'e varan egitim bursu kazanma sansi yakalayacak.

Türkiye genelinde 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. sinif ögrencilerine yönelik düzenlenecek UKS sonuçlarina göre ögrenciler, sinava girdikleri okullarin burs kontenjani kapsaminda burslu okuma sansi elde edecek. 4, 5, 6 ve 7. sinif ögrencileri için düzenlenecek sinav, toplam 60 sorudan olusacak ve sinavin süresi 90 dakika olacak. 8, 9, 10 ve 11. sinif ögrencilerine yönelik sinavin süresi ise 120 dakika olacak.

Basvuran tüm ögrenciler HES kodu ile sinava kabul edilecek. HES kodlari web basvurusunda alinacak ve sinav günü de kontrol edilerek ögrenciler okula alinacak. Sinav esnasinda malzeme alisverisi yapilmayacak. Temiz hava sirkülasyonu saglanmasi amaciyla sinif kapilari açik sekilde sinav gerçeklestirilecek. UKS'ye basvurular 7 Ocak'ta sona erecek.

- "Tüm ögrenciler katilabilecek"

Açiklamada görüslerine yer verilen Ugur Okullari Genel Müdürü Nil Çiçek, 54 yillik deneyimle bugün 52 ilde 112 okulda ve 127 kurs merkezinde 85 bin ögrenciyle egitim serüvenini sürdürdüklerini bildirdi.

Türkiye genelinde gerçeklestirdikleri Ugur Kabul Sinavi'na Ugurlu ögrencilerin yani sira Türkiye genelindeki tüm ögrencilerin katilabildigini aktaran Çiçek, "Böylece ögrenciler, sinavdan aldiklari puana göre eksiklerini görme sansi buluyor ve kendi akademik düzeyini degerlendirebiliyor. Ayrica sinava katildigi okuldan veya kurstan sinav sonuç karnesini alan tüm ögrencilere dijital egitim platformu Metodbox'a ve Ugur Dijital'e 1 ay süreyle erisim hakki veriyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA