Biberonla Besledigi Sincap Yavrusunu Yanindan Ayirmiyor

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 5 ay önce kesilen bir agacin kovugunda bulunan yavru sincabi sahiplenen çiçekçi Sinan Biçer, is yerine bile 'Mamut' adini verdigi sevimli dostuyla gidiyor Sinan Biçer: 'Buradaki komsu esnaf da çok seviyor, herkesin maskotu oldu'.

MENDERES ÖZAT - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, kesilen bir agacin kovugunda bulunan yavru sincap, ilçede çiçekçilik yapan Sinan Biçer tarafindan sahiplenildi.

Dere Mahallesi'nde çiçekçi dükkani isleten Sinan Biçer'in arkadasi, 5 ay önce kestigi bir agacin kovugunda yavru bir sincap buldu.

Arkadasinin getirdigi sincabi çok seven Biçer, onu bir süre biberonla süt vererek besledi. Biraz büyümesinin ardindan dogaya biraktigi sincabin geri gelmesi üzerine Biçer, "Mamut" adini verdigi hayvani beslemeye devam etti.

Biçer, is yerine bile birlikte gittigi sevimli dostunu bir an olsun yanindan ayirmiyor.

Biçer, AA muhabirine, marangoz olan arkadasinin ormanda kestigi bir agacin kovugunda buldugu sincap yavrusunu kendisine getirdigini söyledi.

Biberonla besledigi sincabin yanindan ayrilmadigini aktaran Biçer, "5 aydir bakiyorum. Ilk önce biberonla baktik, süt içirdik. Baya büyüdü. Sonra findik, ceviz yemeye basladi. Artik bizim aileden biri gibi oldu. Her gün benimle ise gelip gidiyor. Buradaki komsu esnaf da çok seviyor, herkesin maskotu oldu." diye konustu.

Esnaf Ayse Dogan da Mamut'un, caddenin vazgeçilmezi oldugunu belirtti.

Mamut'u çok sevdiklerini dile getiren Dogan, "Ona çok alistik. Her gün birlikteyiz. Yabani bir hayvan gibi degil, çok dost canlisi. Bizim de dostumuz oldu. Onunla keyifli zamanlar geçiriyoruz." dedi.
Kaynak: AA