Baskan Soyer, Shoexpo Öncesi Ayakkabi Sektörüyle Bulustu

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 2022’de 48’inci kez düzenlenecek Shoexpo-Ayakkabi ve Çanta Fuari için Isikkent Ayakkabicilar Sitesi’nde yapilan tanitim toplantisina katildi. Soyer, site esnafina seslenerek “Küçücük dükkânlarda bugün dünyayla rekabet eder hale geldiniz. Bunu karsiliksiz birakamayiz. Ihracat için destek verecek ve tüm sorunlarinizi çözecegiz” dedi.

Baskan Soyer, Shoexpo Öncesi Ayakkabi Sektörüyle Bulustu
Izmir Büyüksehir Belediye, 16-19 Mart 2022 tarihleri arasinda 48. Shoexpo-Ayakkabi ve Çanta Fuari’na ev sahipligi yapmaya hazirlaniyor. Nobel Expo ve IZFAS tarafindan, Izmir Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde; Ege Ihracatçi Birlikleri, Izmir Ticaret Odasi, Ege Ayakkabi Sanayicileri Dernegi ve Izmir Ayakkabicilar Odasi is birligiyle düzenlenecek Shoexpo’nun tanitimi Isikkent’teki Ayakkabicilar Sitesi’nde yapildi.

Etkinlige; Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Bugra Gökçe, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Eser Atak ve Yildiz Devran, IZFAS Genel Müdürü Canan Karaosmanoglu Alici, Nobel Expo Yönetim Kurulu Baskani Erhan Çelik, AYKÜSAN Isikkent Ayakkabicilar Sitesi Baskani Süleyman Özcan, üreticiler ve sektör profesyonelleri katildi.



Soyer: “Karsiliksiz birakmayiz”

Ayakkabicilar Sitesi esnafinin beklentilerini hizli bir sekilde karsilayacaklarini belirten Baskan Tunç Soyer, “Halkapinar’dan günde en az iki takviye araç servisi koyuyoruz. Gösterdiginiz yerde kres ve sosyal tesis yapacagiz. Tüm yollarin asfalt çalismasina da yilbasindan itibaren baslayacagiz” dedi.

Ayakkabicilar Sitesi’ndeki esnafla iftihar ettigini söyleyen Baskan Soyer, “Ihracat konusunda yaptiklarinizla gögsümüz kabariyor. Küçücük dükkânlarda bugün dünyayla rekabet eder hale geldiniz. Bunu karsiliksiz birakamayiz. Bu sehrin belediyesi olarak sizlere sonuna kadar sahip çikacagiz. Bu nedenle Shoexpo’da olmaniz çok önemli. Izmir Büyüksehir Belediyesi, IZFAS ve Izmir Ticaret Odasi bu konuda elinden gelen kolayligi gösterecek. Sizi alim heyetleri ile bulusturacagiz” seklinde konustu.



“Ihracat destegi için egitim programi uygulayacagiz”

Küresel ayakkabi ticareti hacminin 160 milyar dolara yükseldigini söyleyen Baskan Soyer, Izmir’in ayakkabi ve çanta konusunda çok önemli bir noktada oldugunu vurguladi.

Isikkent Ayakkabicilar Sitesi’nin sadece Izmir için degil, ülkemiz için de stratejik önem tasidigini vurgulayan Soyer, sözlerini söyle sürdürdü:

“Mesleki egitim ve istihdam saglamak adina Izmir Büyüksehir Belediyesi Meslek Fabrikasi ayakkabi sektörüyle ortak çalisiyor. Fuarimizin temel amaci, ülkemizin her yerinden üreticileri alim heyetleri ile bulusturmak ve ülke ekonomisine destek sunmak. Izmir için en temel amacimiz ise Izmir ve bölgemizdeki üreticilerin Shoexpo’da daha da görünür olmasi. Izmir Büyüksehir Belediyesi, bu noktada Isikkent’teki üreticilerimize destek vermeye ve bu destegi fuar katilimiyla daha ileri tasimaya kararli. Daha önce fuara katilmamis, ihracat konusunda deneyimi olmayan firmalara ihracat destegi için kisa bir egitim programi uygulayacagiz. Ardindan Shoexpo’ya Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin çatisi altinda katilmalarini saglayacagiz” dedi.

Kaynak: İHA