Bakü'deki Türk Is Adamlarina Azerbaycan'in Sosyal Güvenligi Anlatildi

Türkiye-Azerbaycan Is Adamlari ve Sanayiciler Birligince (TÜIB) baskent Bakü'de, Azerbaycan'da faaliyet gösteren Türk is adamlarina sosyal güvenlik konularinin anlatildigi toplanti düzenlendi.

Toplantiya, Azerbaycan Devlet Sosyal Güvenlik Fonu Baskani Himalay Memisov, TÜIB Baskani Hüseyin Büyükfirat, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiligi Çalisma ve Sosyal Güvenlik Müsavirligi Mahalli Katibi Ismayil Hagverdiyev ve is adamlari katildi.

TÜIB Baskani Büyükfirat, Azerbaycan'in yenilesme içerisine girdigini, birçok alanda reformlar gerçeklestirildigini belirtti.

Büyükfirat, is adamlarinin bazi durumlarda iletisimsizlikten kaynaklanan sorunlarla karsilastiklarini belirterek isverenlerle resmi kurumlar arasindaki koordinasyonun önemini vurguladi.

Azerbaycan Devlet Sosyal Güvenlik Fonu Baskani Himalay Memisov da ülkedeki sosyal güvenlik alanlarindaki reformalar, sigorta ve emeklilik mevzuati ve Türkiye ile Azerbaycan arasinda bu alandaki anlasmalarla ilgili bilgi verdi, is adamlarinin sorularini yanitladi.

Memisov, basin mensuplarina yaptigi açiklamada, Türk is adamlariyla verimli bir toplanti gerçeklestirdiklerini belirtti.

TÜIB'e tesekkür eden Memisov, "Azerbaycan Devlet Sosyal Güvenlik Fonu, buradaki her bir Türk vatandasina, Türk is adamina her zaman yardimci olmaya hazirdir. Herhangi bir basvurunun en hizli sekilde yanitlanmasini saglayacagiz." dedi.

Kaynak: AA