Almanya'da Gürcistan Vatandasini Öldürmekle Suçlanan Rus Ömür Boyu Hapis Cezasi Aldi

Almanya'nin baskenti Berlin'de 23 Agustos 2019'da islenen Tornike K. cinayetinin faili olmakla suçlanan Rusya vatandasi Vadim K'ye ömür boyu hapis cezasi verildi.

Berlin Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde görülen davanin karar durusmasinda, Tornike K. adli Gürcistan vatandasini öldürdügü gerekçesiyle Rus Vadim K. ömür boyu hapse mahkum edildi.

Alman Haber Ajansi (DPA) haberinde mahkemenin kararinda cinayet talimatinin Rusya'dan geldiginin vurgulandigi ifade edildi.

- Iddianameden

Bassavcilik iddianamesinde, "Rusya Federasyonu'nun merkezi hükümetinin kurumlari, 18 Temmuz 2018 tarihinden önce tam belirlenmeyen bir zamanda zanliya Çeçen kökenli Gürcistan vatandasi Tornike K’yi ortadan kaldirilmasi talimatini verdi." ifadesi kullanilmisti.

Almanya’da 2016 sonundan itibaren mülteci olarak yasayan Tornike K'nin Rus merkezi hükümetinin yani sira Çeçenistan ve Ingusetya hükümetleri ile Rus yanlisi Gürcü hükümeti aleyhtari oldugu belirtilen iddianamede, bu sebeple bu kisinin öldürülmesi talimatinin verildigi kaydedilmisti.

Cinayet sebebiyle Almanya ile Rusya arasinda diplomatik gerginlik yasanmis, Almanya iki Rus diplomati, ardindan da Rusya iki Alman diplomati sinir disi etmisti.

Kaynak: AA