Adana'da Kitaba Uyusturucu Gizleyip Satan 2 Sanik Hakkinda Iddianame Hazirlandi

Adana'da, ikametlerinde uyusturucuyu kitap arasina gizleyerek sattiklari gerekçesiyle tutuklanan 2 sanik hakkinda 15'er yila kadar hapis cezasi istemiyle dava açildi.

Savcilikça, uyusturucu ticareti yaptiklari öne sürülen tutuklu saniklar M.E.Ö. ve Ö.A. hakkinda baslatilan sorusturma tamamlandi. M.E.Ö. ve Ö.A. hakkinda "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 15'er yila kadar hapis cezasi istenen iddianame, Adana 13. Agir Ceza Mahkemesince kabul edildi.

Iddianamede, polis ekiplerince merkez Seyhan ilçesi Fatih Mahallesi'ndeki ikamete düzenlenen operasyonda, saniklarin parmak izleri tespit edilen kitaplar arasina gizlenmis halde satisa hazir uyusturucuyla yakalandiklari belirtildi.

Iki sanigin üst aramasinda da uyusturucu ticaretinden elde edildigi degerlendirilen para bulundugu anlatilan iddianamede, "uyusturucunun kisisel kullanimi asacak miktarda oldugu ve ticari maksatla bulunduruldugu" bilgisine yer verildi.

Iddianamede, M.E.Ö. ve Ö.A'nin "uyusturucu veya uyarici madde ticareti yapma veya saglama" suçundan 15'er yila kadar hapisle cezalandirilmalari istendi.

Kaynak: AA