ABB, Atatürk'ün Ankara'ya Gelisinin 102. Yil Dönümünü Çesitli Etkinliklerle Kutlayacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi (ABB), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelisinin 102. yil dönümü dolayisiyla kentin farkli noktalarinda çesitli etkinlikler düzenleyecek.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Atatürk'ün Heyet-i Temsiliye ile 27 Aralik 1919'da Milli Mücadele'nin merkezi Ankara'ya gelisinin 102. yil dönümü dolayisiyla hafta boyunca devam edecek etkinlikler, 16 Aralik'ta Gençlik Parki Büyük Sahne'de saat 20.00'de "Hos Gelisler Ola" konser programiyla baslayacak. Konserde, Atatürk'ün sevdigi ve onunla özdeslesen sarkilar ve türküler senfonik orkestra esliginde seslendirilecek.

Cihat Askin'in orkestra sefligini yapacagi konserde, sarkilari basbariton Burak Bilgili ve soprano Görkem Ezgi Yildirim seslendirecek. Ücretsiz konsere katilmak isteyen Ankaralilarin, "(0312) 507 37 63" numarali telefondan rezervasyon yaptirmasi ve son 48 saat içinde PCR testi ya da asi karti bulundurmasi gerekiyor.

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi tarafindan hafta boyunca düzenlenecek etkinliklerin bilgisine yer verilen açiklamada, sunlar kaydedildi:

"26 Aralik Pazar günü Gençlik Parki Büyük Sahne saat 18.00'de Atatürk’ün Ankara'ya gelisine özel 'Bora Gencer ile Ilham Gencer Konseri', 27 Aralik Pazartesi günü Atatürk Spor Salonu saat 20.00'de 'Bir Kizilca Gün Tiyatral Gösterim ve Edis Konseri', 28 Aralik Sali Gençlik Parki Büyük Sahne'de saat 19.00'da Ozander ile 'Ozanlarin Dilinden Atatürk ve Ankara' ve son olarak BUGSAS A.S. de Ankara Kulübü Dernegi is birligiyle 27 Aralik'ta ASTI'de 'Flash Mob ve Seymenler' gösterisi düzenleyecek."???????

Kaynak: AA