78 Yasinda, Attigi Her Ilmek Mehmetçik'in Içini Isitiyor

Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde yasayan 78 yasindaki Fatma Ay, el emegiyle ördügü çoraplari saat gözetmeksizin nöbet tutan kahraman Mehmetçik’e gönderdi.

78 Yasinda, Attigi Her Ilmek Mehmetçik'in Içini Isitiyor
Yaklasik 10 yildir Kocaeli’nin Çayirova ilçesinde yasayan 78 yasindaki 5 çocuk annesi Fatma Ay, Mehmetçik’e olan destegiyle yürekleri isitti. Dag, bayir demeden karda, çamurda vatani savunmak için fedakarca görev yapan Mehmetçik’in üsümesine gönlü razi olmayan Fatma Teyze, günlerce ugrasarak el emegiyle yün çorap ördü. Ördügü çoraplari Çayirova Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügüne getirip teslim eden Fatma Teyze, bu çoraplarin dagdaki Mehmetçik’e ulastirilmasini istedi. Belediye yetkilileri ise Fatma Teyze’nin el emeginin oldugu yün çoraplari askerlere ulastirmak üzere yola çikartti.

"Rabbim askerlerimize insallah hayirli ömürler versin"

Askerlere destek olmak istedigini söyleyen Fatma Ay, "Içimden geldi, yapayim, askerlere yollayayim, doguda giysinler diye düsündüm. Insallah bir faydam olur. Bunlari örünce ulastirmasi için belediyeye geldim. Yetkililer sag olsun benimle ilgilendiler. Allah herkesten razi olsun. ’Ördügün çoraplari göndeririz’ dediler. Ben de buraya biraktim. Hakkari’ye gidecek. Askerler insallah giyince mutlu olurlar. Güle güle giysinler. Rabbim askerlerimize insallah hayirli ömürler versin, hayirli teskereler versin. Bu çoraplari sogukta üsüyen, karda-kista askerlik yapanlara gönderin. Daha fazla üsümesinler" dedi.

Kaynak: İHA