48. Shoexpo Uluslararasi Ayakkabi Ve Çanta Fuari Lansman Toplantisi Yapildi

IZFAS ve Nobel Expo is birligi ile 48'incisi 16-19 Mart 2022 düzenlenecek Shoexpo Izmir Ayakkabi ve Çanta Fuari'nin lansman toplantisi gerçeklestirildi.



Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Isikkent Ayakkabicilar Sitesi'ndeki Merkez Çarsi'da düzenlenen toplantida yaptigi konusmada, fuarin temel amacinin ülkenin her yerindeki üreticileri dünya genelindeki alicilar ile bir araya getirmek oldugunu söyledi.

Fuarda Türkiye'nin farkli sehirleriyle beraber Balkanlar, Ortadogu, Avrupa, Rusya'dan bir çok firma ve satin alimciyi agirlayacaklarini belirten Soyer, "Biz sizin bugüne kadar yaptiginiz ihracat rakamlariniz ile övünç duyuyoruz ama bunu daha ileri götürme potansiyeli varken razi olmak yeterli degil." dedi.

Soyer, sektörün fason üretim hacminde Türkiye'nin Çin'den sonra dünya ikincisi olduguna dikkat çekerek, "Türkiye 2020 yilinda ayakkabi sektöründe 752 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdi. Üretim salgin nedeniyle kesintiye ugrasa da 2021 yilinin Kasim ayinda yüzde 23,7'lik bir artisla 925 milyon dolar seviyesine ulasti. Bu sebeple Isikkent sadece sehrimiz için degil ülkemiz için de çok stratejik bir önem tasiyor." dedi.

Ayküsan Isikkent Ayakkabicilar Sitesi Baskani Süleyman Özcan ise, Isikkent'te büyük markalara da üretim yaptiklarini belirterek, yeni bir yere ihtiyaç duyduklarini söyledi.

Yollarinda asfalt sikintisi yasadiklarini aktaran Özcan, "Biz artik dünyaya açildik. Ayakkabinin kalbi Italya'ya bile ithalat yapiyoruz. Buraya gelen müsterilerimize hizmet edebilme ve Izmirliligimizi göstermek istiyoruz." diye konustu.

Nobel Expo Yönetim Kurulu Baskani Erhan Çelik de Izmirlilerin kendi fuarlarina sahip çikmalari gerektigine isaret ederek, yurt disindan gelecek alicilarin farkli illerden temsilcileri karsisinda görmek istedigini söyledi.

Kaynak: AA