Saadet Zinciri Operasyonu Kapsaminda Adliyeye Sevk Edilen 2. Sinif Emniyet Müdürü Adli Kontrol Sartiyla Serbest Birakildi

Trabzon’da kurduklari sirketlerle kar payi verme vaadiyle çok sayida kisiyi yaklasik 450 milyon lira dolandiran yapinin içinde yer aldigi iddiasiyla Ankara’da gözaltina alindiktan sonra bugün Trabzon’da adliyeye çikartilan 2. sinif emniyet müdürü K.A. adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Trabzon Cumhuriyet Bassavciliginca "saadet zinciri" yapisiyla dolandiricilik yaptigi öne sürülen kisilere yönelik yürütülen sorusturma kapsaminda Emniyet Genel Müdürlügü eski Siber Suçlarla Mücadele Daire Baskan Yardimcisi oldugu belirtilen K.A., Ankara’da gözaltina alindiktan sonra dün Trabzon’a getirildi.

Bir çok ilde sirketine bagli subeler kurarak kar payi vermek maksadiyla olusturdugu "saadet zinciri" yapilanmasiyla insanlari dolandirdigi tespit edilen Basak S. isimli sahis 22 Ekim’de Trabzon merkezli 12 ilde düzenlenen operasyonda aralarinda babasi Zekai S.’nin de bulundugu 18 kisi ile birlikte yakalanmisti.

Trabzon’da bir banka subesinde çalistigi dönemde müsterilerin hesaplarindan zimmetine para geçirdigi için isten atildiktan sonra babasi Zekai S. ile kurduklari sirketlerle kar payi verme vaadiyle olusturduklari "saadet zinciri" yapisiyla çok sayida kisiyi yaklasik 450 milyon lira dolandirdigi tespit edilen Basak S. ve babasi tutuklanmis, diger sahislar ise adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Ayni olayla ilgili baglantisi oldugu iddiasiyla 2. sinif emniyet müdürü K.A, Ankara’da dün gözaltina alindiktan sonra Trabzon’a getirildi.

K.A. Trabzon Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü’ndeki ifadesinin ardindan bugün adliyeye sevk edildi. K.A. çikartildigi mahkemece adli kontrol sartiyla serbest birakilirken, kendisine yurt disi çikis yasagi konuldu.
Kaynak: İHA