Nijerya, Son Kullanma Tarihi Geçmis Bir Milyon Doz Kovid-19 Asisini Imha Edecek

Nijerya hükümeti, ülkeye yollanan son kullanma tarihi geçmis bir milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) asisini imha edecegini duyurdu.

Nijerya Ulusal Saglik Hizmetleri Ajansi (NPHCDA) Direktörü Faisal Shuaib, yaptigi açiklamada, geçmiste asi kitligi nedeniyle ülkesinin uluslararasi bagisçi ülkelerden son kullanim süresi az olan asilari teslim aldigini belirtti.

Ülkeye yollanan son kullanma tarihi geçmis bir milyon doz Kovid-19 asisinin imha edilecegini kaydeden Shuaib, bunun gerçeklestirilmesi için NPHCDA'nin Nijerya Ulusal Gida ve Ilaç Yönetim ve Kontrol Merkezi (NAFDAC) ile is birligi içinde oldugunu söyledi.

Shuaib, bundan sonra hükümetin son kullanim süresi az olan asilari kabul etmeyecegini dile getirdi.

Nijerya Saglik Bakani Osagie Ehanire, geçen hafta "geçen ay tarihi geçmis yaklasik bir milyon Kovid-19 asisinin vatandaslara yapildigina" dair iddialari yalanlamisti.

Dünya Saglik Örgütü, Afrika Hastalik Kontrol ve Önleme Merkezi (Africa CDC), Küresel Asi ve Asilama Birligi (GAVI) ve saglik gruplari ile 29 Kasim'da düzenledigi ortak açiklamada, Afrika ülkelerine bagislanan Kovid-19 asilarinin en az 10 haftalik kullanim süresine sahip bulunmasi gerektigini belirtmisti.

Kaynak: AA