Kayseri'de 'Melikgazi Tarih Ve Kültür Platformu' Olusturulacak

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu, Kayseri'nin kültür varliklarini yasatmak, degerlerini gelecege tasimak için "Melikgazi Tarih ve Kültür Platformu"nu hayata geçireceklerini bildirdi.

Palancioglu, yazili açiklamasinda, Melikgazi Belediyesi olarak tarihi ve kültürel degerlere sahip çikmak üzere güzel çalismalar yapildigini belirtti.

Bu çalismalara ilave olarak "Melikgazi Tarih ve Kültür Platformu" kuracaklarini aktaran Palancioglu, sunlari kaydetti:

"Bu platformda bize destek verecek Kayseri geçmisini, tarihini bilen ve birçok katkisi olan büyüklerimiz de olacak. Halit Erkiletlioglu, Mehmet Çayirdag ve Prof. Dr. Osman Özsoy projeye destek verecek. Ayni zamanda bizim müdürlerimiz, baskan yardimcimiz, mimarlarimiz bu komisyonda olacak. Burada yapacagimiz çalismalar kapsaminda özellikte atalarimizin bu topraklara yerlesmeye baslayan süreç dahil olmak üzere tarihi kültür varliklarini tespit etmek, onlari tanitmak, ayaga kalkmasini saglamak, ayni zamanda da tarihe damgasini vurmus atalarimizi en iyi sekilde kitaplastirmak, arsivlerini olusturmak ve vatandaslarimiza aktarmak için güzel çalismalar yapacagiz. Bugün ilk toplantisini yapmis oluyoruz. Hayirli olsun. Kayseri'nin geçmisini görerek bir hafiza olusturacak güzel bir çalismanin baslangicini yaptik."

Kaynak: AA