Disisleri Ile Kültür Ve Turizm Bakanliklarinin 2022 Yili Bütçeleri Kabul Edildi

Disisleri Bakani Çavusoglu: 'Bir ülkenin iyi firsatlar sunmasi demek, o ülkedeki ekonomik sartlar iyi demektir. Elbette her yatirimci bunu degerlendirmek ister' 'Ermenistan bu son yasananlardan ders alip barisi, huzuru tercih ederse büyükelçilik de açilabilir. Bu konuda yine Azerbaycan ile birlikte karar veririz'

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Bir ülkenin iyi firsatlar sunmasi demek, o ülkedeki ekonomik sartlar iyi demektir. Elbette her yatirimci bunu degerlendirmek ister." dedi.

Çavusoglu, TBMM Genel Kurulunda, Bakanliginin 2022 yili bütçesinin görüsmelerinde milletvekillerinin sorularini yanitladi.

Türkiye'nin Afganistan'a asker göndermeyecegini söyleyen Çavusoglu, Türkiye'nin Sincar'da Ezidileri degil PKK'yi hedef aldigini bildirdi.

Katar Disisleri Bakaninin, "Türkiye ekonomisi çok iyi firsatlar sunuyor" dedigini animsatan Çavusoglu, "Her ülke kullaniyor bunu. Bir ülkenin iyi firsatlar sunmasi demek, o ülkedeki ekonomik sartlar iyi demektir. Elbette her yatirimci bunu degerlendirmek ister. Diger taraftan soruyu soran gazeteci dediginiz kisi kasitli ve yanlis bir soru sordu. Ben de gerekli cevabi verdim. Sorusunun yanlis oldugunu söyledim ve dogru bilgileri kendisine verdim." diye konustu.

Ermenistan konusunda büyükelçilik degil özel temsilci atanacagini söyledigini animsatan Çavusoglu, "Azerbaycan da bunun son derece isabetli oldugunu söyledi. Biz her konuyu Azerbaycan ile koordine ediyoruz, konusuyoruz, onlarla beraber karar veriyoruz. Ermenistan, bu son yasananlardan ders alip barisi, huzuru tercih ederse büyükelçilik de açilabilir. Bu konuda yine Azerbaycan ile birlikte karar veririz." degerlendirmesinde bulundu.

Bir baska soru üzerine, mahkemenin Osman Kavala ile ilgili bir beraat karari verdigini ancak hem Selahattin Demirtas hem de Kavala ile ilgili çok sayida suçlama bulundugunu dile getiren Çavusoglu, "Bunlarin da ne oldugunu siz çok iyi biliyorsunuz, o yüzden hapishaneden çikmamislardir. Ben dogruyu söyledim, dogruyu da her yerde açik, net bir sekilde söylerim. Benim Cumhurbaskanim da her zaman dogruyu söylememi ister ama siz PKK yüzünden dogrulari söyleyemiyorsunuz." dedi.

Çavusoglu, CHP Grup Baskanvekili Engin Altay'in, Türkiye'nin Washington Büyükelçisinin, Henri Barkey ile görüstügü iddiasina isaret ederek, "Büyükelçim 'Görüsmedim' diyor. Iddia sahibi iddiasini kanitlamakla mükelleftir, aksi takdirde ona ne dendigini siz çok iyi biliyorsunuz, 'müfteri' denir. Ayrica sizin temsilcinizin görüstügünü kabul ettiniz; madem ihanettir, madem kabul edemezsiniz, madem sessiz kalamazsiniz, geregini yaparsiniz." diye konustu.

-"PKK güdümünde bir partinin mensubundan ögrenecek degilim"

HDP Grup Baskanvekili Meral Danis Bestas'in elestirilerine Çavusoglu, "Ben konusurken milletimi referans alirim, milletimin adina konusurum ve nasil konusacagimi da PKK güdümünde bir partinin mensubundan ögrenecek degilim." yanitini verdi.

Bestas da yeniden söz alarak, "Siz millete dayaniyorsunuz da biz agaçlara mi dayaniyoruz? Bizi buraya halk getirdi." ifadesini kullandi.

Konusmalarin ardindan, Disisleri Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, RTÜK, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Baskanligi, Vakiflar Genel Müdürlügü, Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi, Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Arastirma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kapadokya Alan Baskanligi, Avrupa Birligi Baskanligi ve Türk Akreditasyon Kurumunun 2022 yili bütçeleri kabul edildi.

TBMM Baskanvekili Nimetullah Erdogmus, bütçelerin kabul edilmesinin ardindan birlesimi saat 11.00'te toplanmak üzere kapatti.
Kaynak: AA