Bakan Akar Açiklamasi 'Türkler Ve Kürtler Kardestir'

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, "Türkler ve Kürtler kardestir. Araya fitne, fesat sokmak isteyenler geçmiste basarili olamadi, bugün de yarin da basarili olamayacak" dedi.

Bakan Akar Açiklamasi 'Türkler Ve Kürtler Kardestir'
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan adina Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ve Kuvvet Komutanlari ile birlikte katildigi 14. Insansiz Uçak Sistemleri Üs Komutanligi Sancak Tevcih Töreni sonrasinda, Vali Hulusi Sahin ve TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu ile Batman Ticaret ve Sanayi Odasi’nin (BATSO) yeni hizmet binasinin açilis törenine katildi.

Kent merkezindeki binanin açilisinda konusan Bakan Akar, geçmiste de Batman’a geldigini belirtti.

Her gelisinde kentin daha da gelistigini görmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Akar, kentin 14. Insansiz Uçak Sistemleri Üs Komutanligina da ev sahipligi yaptigini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde gerçeklestirilen kalkinma çalismalari kapsaminda Batman’da da önemli hizmetlerin hayata geçirildigini ifade eden Bakan Akar, "Mehmetçik asil milletimizin sevgisi, güveni ve duasindan aldigi ilhamla gece-gündüz demeden zorlu hava ve arazi sartlarinda kendisine verilen görevleri yurt içinde ve sinir ötesinde, dost ve kardes ülkelerde büyük bir basariyla yerine getiriyor" diye konustu.



"Yüzyillardan beri ayni ekmegi, suyu paylasiyoruz"

Terör örgütü PKK ve YPG arasinda fark olmadigini vurgulayan Akar, sunlari söyledi:

"PKK/YPG hiçbir zaman Kürt kardeslerimizin temsilcisi olamaz. Nasil DEAS Müslümanlari temsil etmiyorsa terör örgütü PKK/YPG de Kürt kardeslerimizin temsilcisi olamaz. Türkler ve Kürtler kardestir. Yüzyillardan beri ayni ekmegi, suyu paylasiyoruz. Sanli bayragimiz ve sancagimiz için canlarini feda eden kahramanlarimiz sehitliklerde yan yana yatiyor. Basta Çanakkale Sehitligi olmak üzere sehitliklere baktiginizda bu resmi açikça görürsünüz. Araya fitne, fesat sokmak isteyenler geçmiste basarili olamadilar, bugün de yarin da basarili olamayacak."

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu da TSK’nin terör örgütü ve destekçilerine gereken cevabi en güçlü sekilde verdigini vurguladi. Mehmetçigin varligini rahat ve güvenli yasamin teminati olarak nitelendiren Hisarciklioglu, "Onlarin varligi bizlerin huzuru ve güvenligi için büyük bir sans" diye konustu.



Ögrencilerle bir araya geldi

Konusmalarin ardindan Bakan Akar, Batman Valisi Hulusi Sahin, TOBB Baskani Hisarciklioglu ve diger davetlilerin katilimiyla BATSO’nun yeni hizmet binasinin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis sonrasi Akar ve Hisarciklioglu TOBB Güzel Sanatlar Lisesi’ne giderek ögrencilerle bir araya geldi. Dersliklerde incelemelerde bulunan, ögrencilerin sergisini gezen Akar ve beraberindekiler kitap hediye etti.
Kaynak: İHA