ABD'li Ve Filistinli Yetkililer Ekonomik Diyalogun Yenilenmesi Için Bir Araya Geldi

ABD'li ve Filistinli yetkililer, 5 yilin ardindan ABD-Filistin Ekonomik Diyalogunun (USPED) yenilenmesi için çevrim içi bir görüsme yapti.

ABD Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamaya göre, 5 yildan sonra ilk kez ABD ve Filistin'in birçok kurumu ve bakanligindan yetkililer bugün çevrim içi bir toplanti düzenledi. USPED'in yenilenmesi konusunu ele alan yetkililer, iki ülke arasindaki siyasi ve ekonomik iliskilerin yeniden kurulmasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi. Yetkililer, mevcut ve potansiyel ekonomik is birligi alanlarini görüserek altyapi gelistirmesi, yenilenebilir enerji, çevre girisimleri, ABD ve Filistinli isletmeler arasinda baglanti kurma, Filistin'in ekonomik gelisiminin önündeki engeller gibi konu basliklarini ele aldi.

Öte yandan, ABD Yakin Dogu Iliskilerinden Sorumlu Bakan Yardimcisi Yael Lampent, yaptigi açilis konusmasinda, ABD yönetiminin Filistin halkinin özgürlük, güvenlik ve refah içinde yasamayi hak ettigini düsündügünü aktararak "Filistin ekonomisini büyütmek, bizim siyasi amacimiza ulasmamizda önemli bir rol alacaktir. Bu amaç, Israil ile baris ve güvenlik içinde yan yana var olan yasanabilir bir Filistin için müzakerelere dayanan iki devletli bir çözümdür." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA