Üretici De, Tüketici De Süt Fiyatlarina Tepkili

Süt üreticilerden 4 lira 70 kurusa alinirken, marketlerde fiyatlarin asiri yüksek olmasi üretici ve tüketicileri magdur ediyor.

Üretici De, Tüketici De Süt Fiyatlarina Tepkili
Süte son gelen zam üreticileri memnun ederken, yem fiyatlarina aninda zam gelmesi ve sütün raflarda yüksek satilmasina tepkiler büyüyor. Konuyla ilgili açiklama yapan Bursa Yenisehir Iznik Süt Üreticileri Birligi Baskani Nazif Tuna, “Geçtigimiz haftalarda süte yapilan zam bizleri memnun etmisti. 8 Aralik’tan itibaren geçerli olacak bu fiyatlar daha uygulanmadan firmalar yeme aninda zam yapti. Yemin çuvali 190 lira iken, süt alim fiyatinin arttigini duyan yemciler yemin çuvalini 250 lira yaptilar. Böylece fabrikalar bize yapilan zammi aninda bizden almis oldu. Üreticiden 4 lira 70 kurustan alinan sütün marketlerde 9 ila 16 lira arasinda satildigini gördük. Bu bizi de, tüketiciyi de üzüyor. Arada birileri asiri derecede para kazaniyor. Devletimizden istedigimiz firsatçilari engellemesidir” diye konustu.

Tuna, “Biz sattigimiz sütten yagini almiyoruz. Almamiz da mümkün degil. Firmalar bizden sütü alirken degerlerini kontrol edip de aliyor. Yag orani düsük çikarsa bu fiyatin altinda sütü alirlar” dedi.

Kaynak: İHA