Kütahya'da 'Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi' Kurulacak

Kütahya’da, sokak hayvanlarinin daha saglikli kosullarda yasamasinin saglanmasi ve kontrolsüz üremelerin önüne geçilmesi amaciyla Valilik koordinesinde "Sahipsiz Hayvanlari Koruma Birligi"nin (KÜSHAYKOB) kurulacagi bildirildi.

Vali Ali Çelik, kurulmasi planlanan birlige üye olacak kurum temsilcileriyle gerçeklestirdigi toplantinin ardindan yaptigi açiklamada, sokak hayvanlarini kisirlastirma çalismalarinin artirilacagini, ilçelerde hayvan bakimevleri kurulmasina yönelik çalisma baslatilacagini aktardi.

Birlik üyelerinin Kütahya’daki tüm belediyeler ile Il Özel Idaresinden olusacagini duyuran Çelik, sunlari kaydetti:

“Birligin önceligi sahipsiz sokak hayvanlarinin kisirlastirilmasi olacak. Yapilacak dogru bir planlama ve is birligiyle çalisma basariya ulasacaktir. Il Özel Idaresine ait mobil kisirlastirma aracinda 11 ayda 619 sahipsiz sokak hayvani kisirlastirildi. Birligin kurulmasinin ardindan da araç sayisi ilk etapta 4’e çikarilacak. Sahipsiz hayvanlarin da sahipli hayvanlar gibi yasamlarinin desteklenmesi gerekiyor. Sahipsiz ve yaban hayvanlariyla ilgili dogal yasam ortamlarini saglayacak barinaklar, rehabilitasyon merkezleri ve hayvan hastaneleri kurulmasina yönelik çalisma yapilacak.”

Kaynak: AA