Kocaeli Sanayi Odasi 14. Sektörel Performans Degerlendirme Ödül Töreni

Kocaeli Sanayi Odasi (KSO) tarafindan, Marmara Bölgesi'ndeki basarili sanayi kuruluslarinin ödüllendirilmesi ve tanitimlarina katki saglanmasi amaciyla bu yil 14'üncüsü düzenlenen "Sektörel Performans Degerlendirme" organizasyonunda dereceye giren firmalar ödüllerini aldi.

Basiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen ödül töreninde konusan Vali Yardimcisi Abdul Rauf Ulusoy, Kocaeli'nin Türkiye'de yildizi parlak, ihracatta ikinci sirada olan ve sanayi gelir düzeyi yüksek bir il olduguna isaret etti.

Ulusoy, "Is insanlarina söyleyecegim sadece sudur ki; Valilik olarak her zaman yanindayiz ve destek olmaya devam ediyoruz. Bu güzel çalismayi yapan baskanimiz Ayhan Bey'e gerçekten tesekkür ediyoruz. Insallah bundan sonra da devam edecektir. Sadece ödül alanlar degil almayanlar da bizim gözümüzde degerlidir. Kocaeli olarak büyük bir sanayi ailesiyiz. Onun için diger arkadaslarimizi da bir tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi ve Kocaeli Sanayi Odasi (KSO) Baskani Ayhan Zeytinoglu da oda olarak daha önceleri gelir vergisi ve ihracat rekortmenlerini ödüllendirdiklerini animsatarak bu organizasyonu biraz farklilastirarak Sektörel Performans Ödül Organizasyonuna çevirdiklerini, bu ödüllerin de 14'üncüsünü verdiklerini aktardi.

Firmalari "verimlilik", "istihdam", "yenilikçilik ve markalasma", "finansal sonuçlar", "dis ticaret", "çalisanlarin gelistirilmesi ve bilinçlendirilmesi", "topluma katki ve çevre" olmak üzere 7 kategoride, "360 derece" degerlendirdiklerini dile getiren Zeytinoglu, gelecek yildan itibaren "karbon ölçümlerinin yaptirilmasi ve dogrulanmasi" basligini da "topluma katki ve çevre" kriterinde degerlendirmeyi planladiklarini kaydetti.

Zeytinoglu, organizasyonun 2008 ve 2009 yillarinda sadece Kocaeli bölgesinde, 10 sektörde düzenlendigini, 2010 yili itibariyla Dogu Marmara’ya, 2015 yili itibariyla de Marmara Bölgesi'ne açildigini hatirlatarak ödül organizasyonunu ülke çapinda düzenlemeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Programda, dereceye giren 24 firmanin temsilcilerine KOBI ile Büyük Ölçekli Kurulus Ödülü verildi. Bu yilki Büyük Ödül, KOBI alaninda Sistem Teknik Sanayi Firinlari AS'nin, Büyük Ölçekli Kurulus alaninda ise Nuh Çimento Sanayi AS'nin oldu.

Kaynak: AA