(Özel) Bursa'da Saka Yaparken Arkadasini Alev Alev Yakti.. O Anlar Kamerada

Bursa’da saka esnasinda arkadasi tarafindan dezenfektanla atese verilen çocuk agir yaralandi. 2 arkadasin facia ile sonlanan dezenfektanli sakasi kameralar tarafindan da görüntülendi.

(Özel)  Bursa'da Saka Yaparken Arkadasini Alev Alev Yakti.. O Anlar Kamerada
Olay, merkez Yildirim ilçesi Yigitler Mahallesi’nde bulunan bir parkta meydana geldi. Iddiaya göre Burak A. (14) ile arkadasi Ismail K. (13), bölgede bulunan ve dezenfektan üretimi yapan bir meslek lisesinin bahçesindeki varillerden yanlarindaki siselere dezenfektan doldurdu. Daha sonra çocuk parkina giden iki arkadas burada sakalasmaya basladi.

Bir süre sonra Ismail K, yaninda bulunan dezenfektan dolu siseyi, Burak A.’nin üzerine bosaltarak çakmakla atese verdi. Gencin alev aldigini gören çevredeki vatandaslar, su ve ceketleriyle müdahale etti. Vücudunda agir yanik olusan Burak A, olay yerine çagrilan ambulans ile Bursa Sehir Hastanesi’ne kaldirildi. Burak A.’nin hayati tehlikesinin bulundugu ve yogun bakimda tedavisinin sürdügü belirtildi. Olay ardindan sorusturma baslatan polis ekipleri, Ismail K.’nin önce ormanlik alana kaçtigini tespit etti. Ardindan çevrede bulunan bir anaokulunun bahçesinde uyukladigi esnada gözaltina aldi. Öte yandan yasanan olay çevredeki bir is yerinin güvenlik kameralari tarafindan görüntülendi. Güvenlik kameralari görüntülerinde Ismail K.’nin olay yerinden ayrilip, dezenfektan dolu siseyle geri gelerek Burak A. ile sakalastigi daha sonra Burak A.’nin alev aldigi ve çevredeki vatandaslarin panikle yardim etmesi görüldü.

‘’30 saniye geç müdahale edilse olay yerine hayatini kaybedecekmis’’

Yasanan olayin ardindan IHA muhabirlerine konusan Burak A.’nin halasi Nilgün A., okul yönetiminden, Ismail K.’nin ailesinden ve kendisinden sikâyetçi olduklarini belirtti.

Nilgün A., ‘’Burak’in durumu suanda agir. Yogun bakimda yatiyor ve doktorlar kendi yasam mücadelesini sürdürecegini söyledi.

Ne yazik ki her seye hazirlikli sekilde bekliyoruz. Okul bahçesinden dezenfektan almislar. Daha sonra parka gelip Burak’in üzerine bosaltip atese vermis. Burak, sag omzundan itibaren yanmaya baslamis. Komsular paltolarini çikarip müdahale ediyor. Pantolonlarinin paçalari yaniyor. Hastanede doktorlar 30-40 saniye daha geç müdahale edilse olay yerine hayatini kaybetmis olacagini söyledi.

Ilk olarak bu okuldan sikayetçiyiz. Bu tehlikeli maddeyi herkesin ulasabilecegi ortamda tutuyorlar. Çocuk küçük yasta o maddenin yanacagini biliyorsa koskoca okulda bunu biliyordur. Suan okulda kimse yok ama maddelerin oldugu yer hala açik. Suç neyse, hangi yasta olursa olsun o yasa göre bir yaptirimi olmali. Suçun karsiligi olmadigi sürece suç devam eder. Görmezden gelinen her sey bir sonraki asamada biraz daha büyüyor. Bu çocugunda bir sonraki suçunun ne olacagini bilmiyoruz. Herkes üzerine düseni yapsin. Yoksa vatandas kendi adaletini kurmaya kalkinca kilit oluyor her sey. Çocuk kendi mücadelesini veriyor su anda. Doktorlarin bile yapabilecegi bir sey kalmadi. Mahalleli yardima kosmasa gözümüzün önünde yok olacakti’’ diye konustu.

Kaynak: İHA