Derince'nin Tarim Ve Turizm Projelerinde Çalismalar Sürüyor

Derince Belediye Baskani Zeki Aygün, Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri ve Doga Park projesinin hayata geçecegi Tahtali Göleti çevresinde incelemelerde bulundu.

Derince'nin Tarim Ve Turizm Projelerinde Çalismalar Sürüyor
Baskan Aygün, Baskan Yardimcisi Abbas Bayrak ve Belediye Meclis Üyesi Imdat Gülcan ile birlikte bölgeye giderek çalismalardaki son durumu yerinde inceledi. Baskan Aygün ilk olarak, tamamlanmasiyla birlikte bölgeye ekonomik anlamda katki sunacak olan Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Temmuz ayi içerisinde temeli atilan ve yapimi hizli bir sekilde devam eden Tasköprü Tarimsal Kalkinma Tesisleri, içerisinde Süt Pastörizasyon Tesisi, Aspir Yagi Isleme ve Degerlendirme Tesisi ile Misir Kurutma Tesisi’ni barindiriyor. Derince Belediye Baskani Zeki Aygün’ün köylerde yaptigi ziyaretlerde ikinci noktasi Tahtali Göleti oldu.

Su sporlari tesisi de yapiliyor

Ilk etapta gölet çevresindeki yollarin tesviye edilip düzeltildigi, ot biçme ve küreme islemleri ile yesil alanlarin bakimlarinin düzenli olarak yapildigi bölgede ürün satis alani, sadirvan, mescit ve tuvaletlerin tamamlanmasinin ardindan mangal yerleri de hazirlanmisti. Bölgedeki ikinci etap çalismalari kapsaminda misafirhane, yemekhane, basketbol sahasi, restaurant, kafe ve teras alani, ürün satis yerleri, su sporlari tesisinin yapimina da devam ediliyor. Yaklasik 8 bin metrekare alan üzerinde yapilacak bu çalismalarin tamamlanmasinin ardindan ise üçüncü etap düzenlemelerine geçilecek. Son olarak bölgeye yapilacak karavan park, hobi bahçeleri, bisiklet ve yürüyüs yollari ile Doga Park projesi tamamlanarak halkin kullanimina sunulacak.
Kaynak: İHA