Bakan Koca; 'Denizli Sehir Hastanesi, Genel Bütçeden Yapiliyor'

Saglik Bakani Fahrettin Koca, Denizli Sehir Hastanesi’nin genel bütçeden yapildigini belirterek; “Genel bütçeden yapimi tamamlanmis ve insaati devam eden toplam 15 hastanemiz var” dedi.

Bakan Koca; 'Denizli Sehir Hastanesi, Genel Bütçeden Yapiliyor'


Yapimi tamamlanmis ve insaati devam eden sehir hastaneleri hakkinda bilgi veren Bakan Koca, “Biz sadece kamu-özel is birligiyle hastaneler yapmadik; genel bütçeden yapimi tamamlanmis ve insaati devam eden toplam 15 hastanemiz var. Aydin, Denizli, Sanliurfa sehir hastanelerimiz genel bütçeden yapiliyor. Diyarbakir, Sakarya, Antalya sehir hastanelerimiz de genel bütçeden yapiliyor. Genel bütçeden yapilan Samsun, Ordu, Trabzon sehir hastanelerinin de insaatlari genel bütçeden devam ediyor. Istanbul Sancaktepe, Mardin ve Rize sehir hastaneleri de genel bütçeden yapilacak. Esas olan saglik hizmetinin verilmesidir. Bize emanet edilen kaynagi en dogru sekilde kullanmaktan, en kaliteli saglik hizmetini en uygun kosullarda sunmaktan baska gayretimiz olamaz” dedi.



Denizli Sehir Hastanesi’nin yapimi için 6 Mayis tarihinde “Denizli 1000 Yatakli Sehir Hastanesi (Devlet Hastanesi) Yapim Isi” adi altinda bir ihale düzenlemis ve ihaleyi 1 milyar 189 milyon 900 bin TL bedelle özel bir insaat ortakligi kazanmisti.

1000 yatak kapasitesi olacak olan Denizli Sehir Hastanesi, genis bir yerleskeye kurulacak. Karahasanli Mahallesi’nde yapilan hastanenin 420 yatakli genel bölümü, 300 yatakli kadin dogum ve çocuk bölümü, 100 yatakli onkoloji bölümü, 100 yatakli kalp ve damar cerrahisi bölümü ile 80 yatakli psikiyatri bölümü olmasi planlaniyor.
Kaynak: İHA