'34. Avrupa Film Ödülleri' Sahiplerini Buldu

Srebrenitsa'daki soykirimi anlatan 'Quo Vadis Aida?' Avrupa Film Ödüllerinde 'en iyi film' seçildi.

Avrupa Film Ödülleri’nde bu yil "en iyi film" ödülüne Srebrenitsa'da katliamini anlatan yönetmen Jasmila Zbanic’in "Quo Vadis, Aida?" adli film layik görüldü.

Avrupa Film Akademisi tarafindan düzenlenen 34. Avrupa Film Ödülleri töreni bu yil yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini sebebiyle çevrim içi yapildi.

"En iyi film" ödülüne layik görülen Jasmila Zbanic’in "Quo Vadis, Aida?" adli film törende 2 ödül daha aldi.

Zbanic "en iyi yönetmen" dalindaki ödülü alirken, "Quo Vadis, Aida?" filmindeki rolüyle Jasna Duricic de "en iyi kadin oyuncu" dalinda ödüle layik görüldü.

Yönetmen Zbanic ödülü, Srebrenitsali anne ve kadinlarin yani sira öldürülen babalara, eslere ve ogullara adadigini söyledi.

"En iyi erkek oyuncu" dalindaki ödülü "The Father" filmindeki rolüyle Anthony Hopkins alirken, en iyi senaryo dalindaki ödülü de "The Father" filminin senaristleri Florian Zeller ve Christopher Hampton'e verildi.

"En iyi komedi" dalindaki ödül Yngvild Sve Flikke’nin yönettigi "Ninjababy" filmine verildi.

Törende "en iyi belgesel" ve "en iyi animasyon" dallarinda Jonas Poher Rasmussen’in yönettii "Flee" filmi ödüle layik görülürken, Danimarkali yönetmen Susanne Bier de dünyada Avrupa sinemasina katiklarindan dolayi onurlandirildi.

Avrupa Film Ödülleri, "Avrupa'nin Oscarlari" olarak kabul ediliyor.
Kaynak: AA