Malatya'da Film Festivali Kapsaminda '72. Kogus' Filminin Gösterimi Yapildi

Oyuncu Kerem Alisik: 'Sanat toplumsal bir çabadir, toplumdan gelir, topluma gider. Bir takim dogru olan gerçekleri, haksizliklari yansitma arzusundan dogar. Ne mutlu ki sinema bunca yildir yapilan ve devam eden bir ugrasimiz. Malatya film festivali de buna isik tutan yapida, bu yil 10. senesi'

10. Malatya Uluslararasi Film Festivali kapsaminda "72. Kogus" filmi sanatseverlerle bulustu.

Bir alisveris merkezindeki sinemada, basrolünde oyuncu Kerem Alisik'in da yer aldigi "72. Kogus" filminin gösterimi yapildi.

Filmin gösteriminden önce konusan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, 10. Malatya Uluslararasi Film Festivali'nin bu yilki temasinin UNESCO Dünya Mirasi Kalici Listesi'ne giren "Arslantepe" olarak belirlendigini söyledi.

Sinemanin kisiler ve toplum açisindan önemli bir etkilesim araci oldugunu aktaran Gürkan, "Bu etkilesim aracini dogru yerde ve dogru zamanda kullanmak çok önemlidir. Biraz sonra izleyeceginiz filmdeki basroller ve filmin içerigi izleyenleri ruh ve gönül dünyasinda bir yerlere götürecek. Senaryolarin ve icra edilen sinema filmlerinin topluma bir mesaj vermesini istiyoruz. Biz 10. Malatya Uluslararasi Film Festivali'nde, film festivallerine format getirmek gerekir dedik." diye konustu.

Sanatçi Kerem Alisik ise sinemanin toplumsal sorunlari, dertleri ve acilari yine topluma aktarma sanati oldugunu ifade etti.

Alisik, söyle konustu:

"Sanat toplumsal bir çabadir, toplumdan gelir, topluma gider. Bir takim dogru olan gerçekleri, haksizliklari yansitma arzusundan dogar. Ne mutlu ki sinema bunca yildir yapilan ve devam eden bir ugrasimiz. Malatya film festivali de buna isik tutan yapida, bu yil 10. senesi. Istikrar her zaman basaridir diye düsünüyorum. Tasi delen suyun gücü degil, damlalarin istikrari. Bu amaçla sinema sevgisini arttirabilmek, gençlerimizi yüreklendirebilmek, bu meslege gönül verenleri motive edebilmek bu festival kapsamindaki önemli degerlerden bir tanesi. Ne mutlu ki ben de burada bir yoksunluk, ezilmislik ve itilmislik hikayesinin kahramani olarak da sinemada hep beraber seyretmenin mutlulugunu yasiyorum. "

Gürkan, konusmasinin ardindan Alisik'a UNESCO Dünya Mirasi Kalici Listesine giren "Arslantepe"nin simgelerinden Kral Tarhunza heykelinin bir kopyasini hediye etti.

Kaynak: AA