Kusadasi'nda Isinmak Için Sigindiklari Evde Ates Yakan 2 Kisi Yanarak Hayatini Kaybetti

Aydin’in Kusadasi ilçesinde sokakta yasadigi belirtilen ve gece siginmak için girdikleri metruk bir evde ates yakan iki kisi feci sekilde yanarak hayatini kaybetti. Feci olay, mahalleyi dumanlarin sarmasi ve yanik kokusunun yayilmasi üzerine ortaya çikti.

Kusadasi'nda Isinmak Için Sigindiklari Evde Ates Yakan 2 Kisi Yanarak Hayatini Kaybetti
Olay; gece yarisi Türkmen Mahallesi’ndeki metruk bir müstakile evde meydana geldi. Gece saat 02:00 siralarinda mahalledeki terk edilmis vaziyetteki bir evden dumanlarin yükseldigini ve çevreye kötü bir koku yayildigini fark eden vatandaslar durumu 112 Acil Servis hattina ihbar etti. Kisa sürede belirtilen bölgeye gelen Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne bagli itfaiye ekipleri dumanlarla birlikte kokunun Sevinç 2 Çikmazi’nda bulunan sokaktan yayildigini fark etti. Kisa sürede metruk evin tamamini saran alevlere hemen müdahale eden ekipler, bir yandan da yanan evin içerisini kontrol etti. Bir yandan evdeki yangini söndüren ekipler diger yandan da alevlerin içerisinde kalmis biri kadin iki yetiskin kisinin cesedine ulasti.

Yanginin sokakta yasadigi ögrenilen Fazmiye B. isimli 56 yasindaki kadin ile Mustafa Ç. isimli 51 yasindaki adamin sigindiklari metruk binada isinmak için yaktiklari tahta ve kagit parçalarinin çevredeki eski koltuk ve esyalari tutusturmasi sonucu çiktigi belirlendi. Yangina uykuda yakalanan iki sahsin da kisa sürede tüm evi saran alevlerden kurtulamadiklari için yanarak hayatlarini kaybettikleri belirtildi.

Olaydan sonra bölgeye gelen Cumhuriyet Savcisi’nin incelemesinin ardindan cesetler cenaze araci ile adli tip kurumuna götürüldü.

Bölgede itfaiye ekiplerinin ve güvenlik güçlerinin çalismalari devam ederken, olayla ilgili tahkikatin da sürdürüldügü bildirildi.

Kaynak: İHA