'Yigidolar Sehri Sivas Tanitim Günleri' Sultangazi'de Basladi

Yöresel lezzetleri, müzikleri ve geleneksel el ürünleriyle Sivas’in köklü kültürel atmosferi, ‘Yigidolar Sehri Sivas Tanitim Günleri’ Sultangazi’de basladi.

'Yigidolar Sehri Sivas Tanitim Günleri' Sultangazi'de Basladi
Sultangazi Belediyesi, örf ve adetlerin tanitilmasina ve yasatilmasina büyük önem veriyor. Belediyenin bu kapsamda ev sahipligi yaptigi tanitim günleriyle Türkiye’nin dört bir yanindan farkli sehirlerin kültürleri Sultangazililerle bulusuyor. Tanitim günlerinin simdiki konugu da Sivas oldu.

Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun’un ev sahipligi yaptigi Yigidolar Sehri Sivas Tanitim Günleri açilis programina AK Parti Sultangazi Ilçe Baskani Süleyman Yigitoglu, MHP Sultangazi Ilçe Baskani Yusuf Özel, BBP Sultangazi Ilçe Baskani Yakup Yilmaz, Istanbul Sivas Konfederasyonu Baskan Yardimcisi Ismail Karabiber, Sultangazi Sivaslilar Platformu Baskani Eyüp Bayrak, Sultangazi’li Sivaslilar Dernegi Baskani Recep Bölükbasi, sivil toplum kuruluslarinin baskanlari, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.



“Sultangazi’yi sivil toplum kuruluslarina açtik”

Katilimcilara hitap eden Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, “Sivil toplum kuruluslarina Sultangazi’yi açmis durumdayiz. Esasinda, Büyüksehir’e rakibiz. Biz, 540 bin nüfusuyla, Türkiye’nin 81 vilayeti temsil eden candan insanlariyla, Sultangazi’yi Sultansehir yapmak için yola çikmis yol arkadaslariyiz. Çok daha güzel isler yapmak için hep beraber gayret edecegiz” dedi.



Sultangazi yeni bir festival kazandi

Sultangazi’ye güzel bir festival armagan ettiklerini belirten Baskan Dursun, “Yöresel günlerimize Malatya ile baslamistik. Güzel bir festival olmustu. Sonrasinda Kastamonulu, Rizeli ve Ardahanli kardeslerimiz de yine çok güzel festivaller yaptilar. Simdi Sivasli kardeslerim güzel bir festivalin baslangicini yapiyorlar. Sirada Erzurum var. Böyle böyle, güzel bir yöresel ürünler festivalini Sultangazi’de baslatmis olduk. Bu festivalde hemsehrilerimiz bir araya geliyorlar, dertlerini ve mutluluklarini paylasiyorlar. Uzun zamandir birbirini görmemis insanlar bu festivalde bulusuyorlar” diye konustu.



“Vatandaslarimiz Sivas’in kültür atmosferinde bulusacaklar”

Baskan Dursun, sözlerini söyle tamamladi: “Sivas hakkinda elbette anlatilacak çok sey var. Insallah önümüzdeki 4 gün boyunca burada Sultangazili komsularimiz ve ilçemizin disindan gelen vatandaslarimiz Sivas’in kültür atmosferinde bulusacaklar. Bu festivalde bulunmanin huzurunu, mutlulugunu ve gururunu hep beraber yasayacaklar.”

“Sultangazi’de bütün illerimizin festivalinin açilmasi takdire sayandir”

Istanbul Sivas Konfederasyonu Baskan Yardimcisi Ismail Karabiber, “Bu açilista bulunmak çok güzel. Degerli belediye baskanimizin da bu etkinlige böyle güç vermesi, böyle güzel bir hizmeti Sultangazi’de bütün illerimize açmasi takdire sayandir. Baskanimizi ve ekibini tebrik ediyor ve kutluyorum” seklinde konustu.



“Sivaslilik ruhunu yasatmak için bu çalismalarda yer aliyoruz”

Sultangazi Sivaslilar Platformu Baskani Eyüp Bayrak, “Yasadigimiz ilçenin, Sultangazi’mizin tüm degerlerini gözeterek Sivaslilik ruhunu yasatabilmek adina bizler bu tür çalismalarda bulunuyoruz. Mutluyuz. Bizi yalniz birakmayan hemsehrilerimize tesekkür ediyorum ve hepinizi saygiyla, muhabbetle selamliyorum” dedi.



“Sivas’i Sultangazi’ye getirmis olduk”

Sultangazi’li Sivaslilar Dernegi Baskani Recep Bölükbasi ise, “Sivas’i buraya getirmis olduk. Sultangazi’li Sivaslilar Dernegi adina hepinize hos geldiniz diyorum ve tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan programa katilanlara Sivas’in geleneksel yemegi olan madimak ikraminda bulundu.

Sivas 5 gün boyunca Sultangazi’ye konuk olacak

Yigidolar Sehri Sivas Tanitim Günleri, 5 Aralik Pazar gününe kadar devam edecek. Vatandaslar, 5 gün boyunca Sivas’in yöresel lezzetleriyle, geleneksel el ürünleriyle ve yerel müzikleriyle bulusma firsati yakalayacak.
Kaynak: İHA