Kolombiya'da Düzenlenen Savunma Sanayi Fuarina Türkiye'den 4 Firma Katiliyor

STM, fuarda askeri deniz platformlarini ve taktik mini IHA sistemlerini tanitacak.

Latin Amerika ve Karayipler'in en büyük fuarlarindan "Expodefensa Savunma Sanayi Fuari 2021" Türkiye'nin de katilimiyla Kolombiya'da düzenleniyor.

Baskent Bogota'daki Kongre Merkezi'nde gerçeklestirilen fuara Türkiye'den STM, Aselsan, MKE ve Otokar katiliyor.

Türk firmasi STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AS, fuarda askeri deniz platformlarini ve taktik mini IHA sistemlerini tanitacak.

STM'den yapilan açiklamada, fuarda, Kolombiya Deniz Kuvvetleri için MILGEM tekne formunda tasarlanan CF3500 Firkateyn, I-Sinifi Firkateyn ile taktik mini IHA sistemlerinden Alpagu, Kargu ve Togan'in tanitilacagi belirtildi.

Fuarda, C-151 standinda faaliyet gösteren STM'nin, Türkiye'nin ihtiyaçlari için elde ettigi tecrübeleri, yurt disindaki dost ve müttefik ülkelerle is birligi ve teknoloji transferi yoluyla kazanmaya devam edecegi bildirildi.

STM, Güney Amerika'dan Uzak Dogu'ya kadar 20'den fazla ülkede is birlikleri, teknoloji transferi ve is gelistirme faaliyetleri yürütüyor.

Havacilik, deniz ve savunma alanlarindaki yeni ürünler ve hizmetlerin tanitilacagi fuari binlerce kisinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Kaynak: AA