Hayvanlari Telef Olan Besicinin Yüzü Valilik Ve Hayirseverlerin Destegiyle Güldü

Bayburt'ta çikan yanginda hayvanlari telef olan besiciye, Bayburt Valiligi ile hayirseverlerin destegiyle 10 büyükbas hayvan hediye edildi.

Merkeze bagli Genç Osman köyünde 29 Kasim'da çikan yanginda ahir ve traktörü kullanilamaz hale gelen, 10 büyükbas hayvan, 15 tavuk ve çoban köpegi telef olan Tuncay Adigüzel'in magduriyetinin giderilmesi için Vali Cüneyt Epcim'in talimatiyla çalisma baslatildi.

Bu kapsamda Valilik koordinasyonunda hayirseverlerin de destegiyle Adigüzel'e 10 büyükbas hayvan hediye edildi.

Köye gelerek yanginin çiktigi ahirda incelemede bulunan Epcim, Adigüzel'in bundan sonraki hayatinin daha iyi olmasi için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Adigüzel'in 10 büyükbas hayvaninin telef oldugunu, traktörünün yandigini belirten Epcim, söyle konustu:

"Ekonomik degeri yaklasik 1,5 milyonluk bir gideri var. Biz elimizden gelen destegi gösteriyoruz. Sicagi sicagina su anda 10 büyükbas hayvani Tuncay kardesimize veriyoruz. Bu bir hibedir. Normal sartlarda devletin böyle bir ödenegi yok ama bizler Bayburt'taki hayirseverler basta olmak üzere Genç Osman köylüleri bir aradayiz ve Tuncay kardesimizin bundan sonraki hayatinin daha iyi olmasi için elimizden gelen gayreti gösterecegiz."

Vali Epcim, hayirseverlere destekleri için tesekkür ederek, "Ayrica biz devlet olarak da elimizden gelen gayreti saglamaya çalisiyoruz. Konudan Tarim ve Orman Bakanligimizin haberi var. Oradan da birtakim destekler alma gayretlerimiz var, oradan da iyi sonuçlar alacagimizi düsünüyoruz. Tuncay Beye ve ailesine verecegimiz desteklerin hayirli olmasini diliyoruz." dedi.

Tuncay Adigüzel de magduriyetinin bir bölümünün karsilandigini kaydederek, Vali Epcim ile hayirseverlere tesekkür etti.

Kaynak: AA