Denizli'deki Acil Saglik Ekipleri 10 Ayda 258 Bin Vakaya Müdahale Etti

Denizli Il Saglik Müdürü Berna Öztürk, yilin 10 aylik döneminde, 112 Acil Çagri hatti üzerinden 1 milyon 15 bin 575 çagri aldiklarini ve bu çagrilara karsilik olarak 258 bin 100 vakanin transferini gerçeklestirdiklerini bildirdi.

Öztürk, 1-7 Aralik'ta kutlanan "112 Acil Saglik Hizmetleri Haftasi" dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada ölüm ile yasam arasindaki ince çizgide görev yapan hastane öncesi acil saglik hizmeti çalisanlarinin, saglik hizmetlerinin vazgeçilmez bir parçasi oldugunu kaydetti.

Kesintisiz saglik hizmeti sunan, dogal afet, kaza gibi insanlarin yasam mücadelesi verdigi sirada onlarin yaninda olan acil saglik hizmeti çalisanlarinin büyük bir fedakarlikla görevlerini yürüttügünü belirten Öztürk, “Ilimizde 33 istasyonda 110 ambulans ve 515 saglik çalisaniyla acil saglik hizmetlerini yürütmekteyiz. Hasta ve yaralilara her türlü cografi ve iklim sartlarinda en kisa sürede ulasabilmek amaciyla özel olarak dizayn edilmis tam donanimli ambulanslarin yaninda bir adet kar paletli ambulans, bir adet 4 yarali tasima kapasitesi olan ambulans, bir adet yogun bakim ve obez ambulansi, 1 adet yeni dogan ambulansi, 2 adet motosikletli acil müdahale ekibi hizmet vermektedir." degerlendirmesinde bulundu.

Bu yilin 10 aylik döneminde kentten 4 hastayi hava ambulansi ile baska bir ile naklettiklerini, 3 hastanin da bu yolla kentteki hastaneye geldigini belirten Öztürk söyle devam etti:

"2021 yilinin 10 aylik döneminde ilimizde Acil Çagri Merkezi’ne 1 milyon 15 bin 575 çagri gelmis bu çagrilardan 258 bin 100’ü Il Ambulans Servisi Bashekimligimize bagli Acil Saglik birimine aktarilmistir. Saglik birimi bu çagrilari degerlendirerek acil saglik hizmeti bulunan 120 bin 256 hastaya müdahale ve nakil hizmeti sunmustur. Ilimizde merkezde vakaya ulasma süresi 5 dakika 34 saniye olurken, kirsal bölgelerde ise 15 dakika 24 saniye olarak gerçeklesmektedir. Bir insanin hayatini kurtarmak için saniyelerin bile önemli oldugunu trafikte ambulansa yol vererek bir hayatin kurtarilmasina yardimci olunabilecegini unutmamak gerekir.”

Kaynak: AA