Biden Tatil Sezonuna 'Güçlü Ekonomi' Ile Girdiklerini Açikladi

ABD Baskani Joe Biden, kasim sonu ve aralik ayini kapsayan tatil sezonunda ekonominin gayet güçlü olacagini ve raflarin büyük oranda dolu oldugunu açikladi.

Biden, tatil sezonunda tedarik zincirinin durumuna iliskin Beyaz Saray'da yaptigi konusmaya Kovid-19'un Omicron varyantina deginerek basladi.

ABD'nin elinde Kovid-19'a karsi en iyi asilar ve bilim insanlari oldugunu vurgulayan Biden, bu virüsün endise yaratmasinin normal oldugunu ancak panige gerek olmadigini yineledi.

Biden, Omicron'a yönelik önlemler aldiklarini ancak yeni bir karantinanin gündemde olmadigini söyledi.

Ülkede artan enflasyona da dikkati çeken Biden, "Artan fiyatlar su anda küresel bir sorun. Bir sorunu çözmek yerine ondan sikayet etmek her zaman daha kolaydir." dedi.

- Biden'dan "Noel Baba" vurgusu

Biden, ABD'de yasanan tedarik zinciri sikintisini çözmek için özel sektörle is birligi halinde olduklarinin altini çizerek "Su anda raflarda çok sayida ürün var ancak yine de insanlara istedikleri hediyeyi zamaninda alacaklarinin garantisini veremem, bu sözü sadece Noel Baba verebilir." ifadesini kullandi.

Kasimin sonu ve araligi kapsayan tatil sezonunda olduklarini animsatan Biden, "Tatil sezonuna gayet iyi bir ekonomi ile giriyoruz. Bu sans eseri olmadi. Ne yapmamiz gerekiyorsa onu yaparak potansiyel krizleri bertaraf ettik." degerlendirmesinde bulundu.

ABD’de kasim ayinin dördüncü persembesi kutlanan Sükran Günü ile baslayan, bunu takip eden ve indirimli alisverislerin tüm ülkeye yayildigi Efsane Cuma, küçük isletmelerin satislarini yükseltmeyi amaçlayan Küçük Isletmeler Cumartesisi ve Siber Pazartesi ile devam ederek Noel ve ardindan 31 Aralik'taki Yilbasi Gecesi ile sona eren dönem, tatil sezonu olarak adlandiriliyor.

Kaynak: AA