15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda Kis Lastigi Denetimi

Istanbul’da sehirlerarasi yük ve yolcu tasiyan araçlar için getirilen zorunlu kis lastigi uygulamasi kapsaminda 15 Temmuz Demokrasi Otogari’nda denetim yapildi.

15 Temmuz Demokrasi Otogari'nda Kis Lastigi Denetimi
Istanbul Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, Bayrampasa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogari’nda yük ve yolcu tasimaciligi yapan araçlarin lastiklerini kontrol etti. Polis ekipleri, vatandaslarin güvenli seyahat edebilmeleri için otobüslerde takili olan lastiklerin kis lastigi olup olmadigina bakti. Kumpas aleti ile lastiklerin dis derinlikleri ölçüldü. Lastikte kaplama bulunan ve dis derinligi 4 mm’den az olan lastiklerin takili oldugu araçlar denetimden geçemedi. Kis lastigi bulunmayan otobüslerin bagli oldugu firmalara 846 TL para cezasi kesildi. Otogardan çikisina izin verilmeyen otobüslerin lastik degistirene kadar yola devam etmelerine müsaade edilmeyecegi ögrenildi.

Ekipler, otobüs soförlerinin de evraklarini kontrol ederek, yolculuk boyunca kurallara uymalari yönünde uyardi. Otobüslerde bulunan yolcular ise emniyet kemeri ve korona virüs tedbirleri kapsaminda bilgilendirildi.

Aracinda kis lastigi bulunmayan bir otobüs soförü, “Arkadaslar lastikleri almis. Bugün lastikleri taktiracaktik. Maalesef taktiramadik. Arkadaslar da hakli, bir sey diyemiyoruz. Otogardan çikamayacagiz, çikis vermiyorlar” dedi.

Kaynak: İHA