Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?

Yer fıstığı çoğu kişinin severek tükettiği lezzetli atıştırmalıklar arasında yer almaktadır. Bu sebeple yer fıstığı faydaları ve yer fıstığı kilo aldırır mı gibi sorular merak edilen konulardandır. Peki, yer fıstığı kaç kalori? Yer fıstığı faydaları nelerdir? Yer fıstığı zararları nelerdir? İşte merak edilenler...

Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?
Yer fıstığı çoğu kişinin severek tükettiği lezzetli ve sağlıklı kuruyemişler arasında bulunmaktadır. İçindeki sağlıklı yağlar ve vitaminler sayesinde vücudu toksinlerden arındırır. Yer fıstığı faydaları ve yer fıstığı ne ye iyi gelir sorusu bu sebeple oldukça merak edilmektedir. Yer fıstığı çeşitli şekillerde kullanılarak sofralarımıza gelmektedir. Özellikle ezmesi diyet yapanlar için favori besinlerdendir. Yer fıstığı çeşitli tatlı ve yemek tariflerinde de kullanılmaktadır. Yer fıstığı faydaları ve yer fıstığı kilo aldırır mı gibi sorularınızın cevabı için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.


Yer Fıstığı Faydaları


Yer fıstığı faydaları sebebiyle ve lezzetiyle oldukça popüler bir besindir. Özellikle akşam atıştırmalıklarının yanında tüketilen bir kuruyemiş olan yer fıstığı birçok şekilde tüketilebilir. Özellikle şekersiz yer fıstığı ezmesi diyet yapanlar tarafından kullanılan sağlıklı bir besindir. Yer fıstığı faydaları şu şekilde sıralanabilir;

- Kolesterolü dengeleyerek sağlıklı bir vücuda sahip olmamıza katkıda bulunur.
- Kolon ve mide kanseri için koruyucu etkiye sahiptir.
- E vitamini deposu olması sebebiyle cilt üzerine olumlu katkılarda bulunur.
- Vücudun sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.
- Omega-3 açısından zengindir. Saç dökülmesine karşı etkili bir çözümdür.
- İçindeki sağlıklı yağlar vücuda oldukça fayda sağlamaktadır
- Depresyon ve kaygı bozukluklarına karşı fayda sağlamaktadır.
- Kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlar.
- İnme ve felç riskini azaltmaya katkıda bulunur.
- -Alzheimer hastalığını önleyicidir.
- Hafıza sorunlarına karşı fayda sağlar.


Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?

Yer Fıstığı Zararları


Yer fıstığı zararları
aşırı tüketimi sonucunda da ortaya çıkabilmektedir. Bu sebeple yer fıstığının tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Özellikle alerjik bünyeye sahip kişilerin yer fıstığı tüketiminde dikkatli olması gerekmektedir. İçinde fazla yağ bulundurması sebebiyle aşırı derece de kilo aldırabilir ve sivilce oluşumunu arttırabilir. Bu sebeple yer fıstığını dikkatli bir şekilde tüketmek gerekmektedir.


Yer Fıstığı Kalori


Yer fıstığı kalori değeri de oldukça merak edilen konular arasında yer almaktadır. Bu sebeple özellikle kilo kontörlü sağlamak isteyen kişiler yer fıstığı kalori değerini araştırmaktadır. Yer fıstığının 100 gramında yaklaşık 560 kalori bulunmaktadır. Bu sebeple tüketimi konusunda dikkatli olunması gerekmektedir. Yer fıstığı kilo aldırır mı sorusu da yüksek kaloriye sahip olması nedeniyle merak edilmektedir.


Yer Fıstığı Kilo Aldırır Mı?


Yer fıstığı fazla kalori değerine sahip olması nedeniyle yer fıstığı kilo aldırırsorusu oldukça merak edilmektedir. Yer fıstığı lifli yapısı sayesinde tokluk sağlayarak zayıflamaya olumlu katkıda bulunmaktadır. Bu noktada yer fıstığının ne kadar tüketildiği oldukça önemlidir. Diyet yapanların günde 1 avuçtan fazla yer fıstığı tüketmemesi gerekmektedir.


Yer Fıstığı Faydaları Nelerdir? Yer Fıstığı Neye İyi Gelir?


Yer Fıstığını Hamileler Yiyebilir Mi?


Özellikle hamile kişiler yediklerine ve içtiklerine dikkat etmesi gerektiğinden hamileler yer fıstığı yiyebilir mi sorusunu araştırmaktadır. Yer fıstığı hamilelikte aşırıya kaçılmadığı sürece tüketilmesi önerilen bir besindir. Kansızlık sorununu gidermesi ve bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi açısından büyük faydalar sağlamaktadır.